Helyi közélet

2018.06.14. 11:44

Két és fél milliárd a foglalkoztatásra

Nyíregyháza - Regionális kapcsolatépítő rendezvényt tartottak csütörtökön a Centrál Hotelben.

Nyíregyháza - Regionális kapcsolatépítő rendezvényt tartottak csütörtökön a Centrál Hotelben.

A következő két évben mintegy két és fél milliárd forint áll rendelkezésre a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban a foglalkoztatási helyzet javítására – derült ki Oláh Gábor szavaiból a nyíregyházi Centrál Hotelben tartott regionális kapcsolatépítő rendezvényen. A Pénzügyminisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkárságának államtitkára hozzátette:

– Mérföldkőhöz érkezett a TOP-os források felhasználásának ütemterve. Szabolcs-Szatmár-Beregben ennek révén 2500-en jutnak munkahelyhez. Pontosan ott, ahol erre szükség van, tehát az illetékesek korábban felmérték az igényeket és az elvárásokat, ehhez igazítottuk hozzá a támogatási rendszert.

A konzorciumi partnerek szervezték meg a csütörtöki programot, amelyen hajdú-bihari és borsod-abaúj-zempléni vendégeket is köszönthettek.

– A regionális kapcsolatépítés erősítése volt a célja a rendezvénynek – nyomatékosította Seszták Oszkár, a megyei közgyűlés elnöke. – A gazdaságfejlesztési mutatók alátámasztják, hogy jó úton haladunk. Az információáramlás és a tapasztalatcsere pedig hasznos visszacsatolás ahhoz, hogy még hatékonyabb és tartalmasabb legyen a foglalkoztatási paktum.

- KM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában