Helyi közélet

2018.06.26. 11:36

Nem mentek el mellette!

Mándok - A dokumentumfilm minden korosztály tetszését elnyerte Mándok kulturális központjában.

Mándok - A dokumentumfilm minden korosztály tetszését elnyerte Mándok kulturális központjában.

„Ne menj el mellette!” címmel pályázatot hirdetett a Kulturális Örökség Európai Éve alkalmából általános és középiskolás diákok számára a Miniszterelnökség Társadalmi és Örökségvédelmi Ügyekért, valamint Kiemelt Kulturális Beruházásokért Felelős Helyettes Államtitkársága.

Bátran kérdezték az időseket

A Mándoki Általános Iskola 5. b osztályának tanulói, a helyi értékeket legjobban ismerő Nemes Tiborné Vonó Erika tanácsaira hallgatva, a helyi közösségi házat jelölték meg a pályázatra jelentkezve. Jó hangulatban indult a közös munka, melynek során a diákok osztályfőnökük, Bodnárné Rabb Marianna segítségével kutatómunkát végeztek. – Az örökség témakörét tanórai foglalkozáson dolgoztuk fel. Meglátogattuk a közösségi házat, ahol Nemes Tiborné mesélt nekünk az épület múltjáról, majd diákjaink a helyi nyugdíjas klub tagjai segítségével interaktív foglakozásokon vettek részt – mesélte Bodnárné Rabb Marianna, majd így összegzett: – Kiválóan együttműködtek a „kicsik” és a „nagyok”, a gyerekek szívesen és sokat kérdeztek, az idősek pedig türelmesen válaszoltak minden, a településünk múltjával és hagyományaival kapcsolatos felvetésre.

Oktatóanyagnak is kiváló

– A szorgalmas és eredményes munkálkodásunkról egy kisfilm (is) tanúskodik, Nemes Tibor tanár úrnak köszönhetően. A filmet a Petőfi Sándor Művelődési Házban mutattuk be. Örömmel tapasztaltuk, hogy a vetítésre városunk vezetői és intézményvezetői, az iskola pedagógusai és diákjai, a helyi nyugdíjas klub tagjai és megannyi érdeklődő mándoki lakos is kíváncsi volt. A dokumentumfilm tehát minden korosztályban sikert aratott és a továbbiakban oktatási célra is felhasználható.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában