Helyi közélet

2018.07.01. 14:30

Árvalányhajas fekete kalapban

Döge - A Felső–Szabolcsi Kórház Semmelweis Nap–i ünnepségén kellemes hangulatot teremtett és kapott vastapsot a jelenlévőktől a „Dögei Dalárda Kör”.

Döge - A Felső–Szabolcsi Kórház Semmelweis Nap–i ünnepségén kellemes hangulatot teremtett és kapott vastapsot a jelenlévőktől a „Dögei Dalárda Kör”.

A közelmúltban a Hévízen megrendezett nyolcadik „Országos Nyugdíjas Ki Mit Tud”–on a „Dögei Dalárda Kör” Arany minősítést kapott produkciójáért. Az ezt megelőző évben, 2017–ben, a Hajdúszoboszló–i versenyen kiemelt arany minősítést szereztek.

A férfi dalárda 2013–ban alakult, s a községi önkormányzat támogatásával működik, Révész Gyula egyesületi elnök vezetésével. Az alakulása óta több mint félszáz helyen lépetek fel nagy sikerrel. Dögében rendszeres résztvevői a falunapoknak, és több egyházi rendezvényen is szerepeltek. A nyolcadik alkalommal megrendezett megmérettetésen régi dögei népdalokat hallhatott tőlük a közönség. Az árvalányhajas fekete kalapban fellépő, jó kiállású férfiak produkcióját hatalmas taps kísérte a zsúfolásig megtelt színházteremben.

A dögei férfi dalárda ismét arany minősítést ért el, ami további ösztönzést jelent a csoport számára. A dalárda tagjai igyekeznek a különböző meghívásoknak eleget tenni, a munkahelyi elfoglaltságuktól függően.

- Vincze Péter -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában