Helyi közélet

2018.07.19. 12:57

Az évtized leghosszabb Holdfogyatkozása következik!

Bátorliget - A sajtók folyamatosan hangot adnak -talán túlságosan is- minden csillagászati jelenségnek. Azt már tudjuk, hogy lesznek az országban észlelések, de megyénkben milyen lehetőségek vannak?

Bátorliget - A sajtók folyamatosan hangot adnak -talán túlságosan is- minden csillagászati jelenségnek. Azt már tudjuk, hogy lesznek az országban észlelések, de megyénkben milyen lehetőségek vannak? Elsődlegesen is a Bátorligeti-Gemini Csillagászati Egyesület Bátorligeten az Ökocentrum parkolójánál vár mindenkit, gyermeket és felnőttet egyaránt következő eseményére. 17 óra 30 perctől a gyerekek rajzolhatnak majd "az én csillagom" címmel. Az Egyesület állja a krétát, és a legszebb alkotások díjazva lesznek. Előzetes bejelentkezést igényel a részvétel, de teljesen ingyenes, tehát nem kell költenünk semmire. 19 óra 30 perctől távcső-sorakozó! Bemutatásra kerülnek azok az eszközök, amelyek segítségével az est folyamán észlelve lesz a fogyatkozás. 20 óra 15 perctől már az észlelésé lesz a főszerep, hiszen holdkelte után nemsokkal már az első fázisba lép a jelenség. A szemek az égi kísérőnkre lesznek szegezve. Mindenkit várnak a Ligeti Geminik.

Alesenszki Roland (Elnök) : " Húzós lesz a napunk, hiszen ekkor észleljük a Holdfogyatkozást egészen éjjelig, de másnap, 28-án a bátorligeti falunapon leszünk kitelepülve, amikor napot észlelünk, és ismertetjük tevékenységeinket. Mindenkit várunk, bejelentkezni batorligetiak(kukac)gmail.com, vagy facebookos elérhetőségeinken lehet"

Holdfogyatkozás: Amikor a Föld a Nap és a Hold közé kerül, akkor történik meg ez az esemény. Ha a Holdon élnénk, akkor ott napfogyatkozást tudnánk észlelni, amikor ugyanis a Föld takarja el a napot.

- Alesenszki Roland -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában