Helyi közélet

2018.07.18. 09:19

Fejlesztik, szépítik Nyíregyháza négy bölcsődéjét

Nyíregyháza - Csaknem 238 millió forint uniós támogatást nyert el Nyíregyháza önkormányzata négy bölcsőde korszerűsítésére.

Nyíregyháza - Csaknem 238 millió forint uniós támogatást nyert el Nyíregyháza önkormányzata négy bölcsőde korszerűsítésére. Az Aprajafalva, az Őzike és a Micimackó Bölcsődében akadálymentesítés, belső ajtók cseréje, helyiségek festése, a főzőkonyhák felújítása, korszerűsítése, belső tér- és falburkolatok, valamint beépített bútorok cseréje történik meg, továbbá eszközbeszerzést is tartalmaz a projekt – derült ki a polgármesteri hivatal közleményéből.

A készségeket is fejlesztik

Az Aprajafalva bölcsiben energetikai korszerűsítést is végeznek, ennek keretében elkészül a homlokzat hőszigetelése és a fűtési rendszer is megújul, valamint a teraszt, lépcsőket és járdákat is felújítják.

A Napsugár Bölcsődében az eszközbeszerzéseknek köszönhetően a nevelő-fejlesztő munkához és a gyermekek készségeinek fejlesztéséhez szükséges beltéri és kültéri eszközöket kap az intézmény.

A munka a gyerekek biztonságának szem előtt tartásával folyik, az őszre véget érő beruházás alatt az érintett bölcsődék zavartalan nyitva tartása is megoldott.

A fejlesztések hozzájárulnak a 3 év alatti gyermekeket nevelő szülők munkaerőpiacra visszatéréséhez, valamint az esélyegyenlőséget, a hatékony nevelés feltételeit is növelik.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában