Helyi közélet

2018.07.10. 12:59

Felgyújtotta a nyíregyházi szórakozóhelyet, 8 év fegyházat kapott

Nyíregyháza - Több ember életét veszélyeztető emberölés bűntettének kísérlete miatt 8 év fegyházbüntetésre és 5 év közügyektől eltiltása mellékbüntetésre ítélte az egyik nyíregyházi szórakozóhelyet felgyújtó középkorú férfit a Nyíregyházi Törvényszék. A kedden kihirdetett ítélet nem jogerős.

Nyíregyháza - Több ember életét veszélyeztető emberölés bűntettének kísérlete miatt 8 év fegyházbüntetésre és 5 év közügyektől eltiltása mellékbüntetésre ítélte az egyik nyíregyházi szórakozóhelyet felgyújtó középkorú férfit a Nyíregyházi Törvényszék. A kedden kihirdetett ítélet nem jogerős.

A lefolytatott bizonyítási eljárás alapján a bíróság megállapította, hogy a vádlott 2013. május 5-én hajnalban ittas állapotban megjelent az egyik nyíregyházi Búza téri sörözőben, ahol akolholt fogyasztott, és nézeteltérésbe keveredett a pultos férfival. Kis idő elteltével távozott, elment a közeli benzinkútra és egy másfél literes műanyag flakonba egy liternyi benzint vásárolt, majd visszament a szórakozóhelyre. A sörözőben távozásra szólították fel, mert érezték a flakonból áradó benzin szagát, kikísérték bejárati ajtóig. A két részből álló, a kívülről lemez borítású, de belülről fa szerkezetű kétszárnyú ajtó egyik része zárva, másik nyitva volt.

A tárgyaláson elhangzott: a vádlott tisztában volt azzal, hogy a sörözőben a pultoson kívül 10-15 személy tartózkodott, amikor visszament a pubhoz. Azért, hogy az őt ért sérelmet megtorolja, az ajtó fa borítására locsolta a benzint mindkét ajtó szárnyon, és meggyújtotta, a benzines flakont eldobta, majd az egyik közeli büfé mellől nézte végig az eseményeket. A bent lévő dolgozók észlelték a füstöt, az egyik ajtón vízzel kezdték oltani a tüzet, de azt végül a tűzoltóság tudta csak eloltani. A tűz korai észlelésének köszönhetően a bent lévő személyek nem sérültek meg.

A rendőrség a vádlottat elfogta, őrizetbe vette és előzetes letartóztatásba helyezte. A vádlott a bűncselekményt beismerte. A keddi tárgyaláson a vádlott ügyvédje a vádtól eltérő minősítést indítványozott, a több ember életét veszélyeztető emberölés bűntettének kísérlete helyett a közveszély okozás bűntettet, amit a szakértői véleményekre alapozva a törvényszék elutasított. Az ítélet nem jogerős, ellene az ügyészség súlyosbításért, a vádlott és védője enyhítés végett jelentett be fellebbezést.

Az ítélethirdetés után az ügyész indítványozta a vádlott letartóztatását, ugyanakkor a törvényszék a vádlott bűnügyi felügyeletét rendelte el, mivel a több éve folyamatban lévő büntetőeljárás során a vádlott minden tárgyaláson megjelent, nem akadályozta az eljárás lefolytatását. Az elrendelt bűnügyi felügyelet értelmében a vádlott Nyíregyháza területét nem hagyhatja el, és minden héten köteles a rendőrségen megjelenni.


[related-post post_id="3107922"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában