Helyi közélet

2018.07.05. 12:53

Megkoronázzák Magyarország Szépét - Két szabolcsi lány is indul a fináléban

Nyíregyháza, Pátyod - Két szabolcs-szatmár-beregi induló van a vasárnapi finálé tizenhatos döntőjének mezőnyében.

Nyíregyháza, Pátyod - Két szabolcs-szatmár-beregi induló van a vasárnapi finálé tizenhatos döntőjének mezőnyében.

Korona kerül a királynő fejére vasárnap este, és ezt ország-világ láthatja a Duna Televízió és a Duna World csatorna élő közvetítése jóvoltából. A Magyarország Szépe verseny győztese a Miss World Hungary díszét viseli majd egy évig, és a két udvarhölgyet is díjazzák.

A felkészítő tábor utolsó háziversenyét követően Rogán Cecília, az egyik szervező elmondta: „A legfontosabb szempont az, hogy a győztes Magyarországot méltó módon tudja majd képviselni a világversenyen. A szépség mellett a tehetség, a kisugárzás és a nyelvtudás is nagyon fontos szempont lesz a kiválasztásnál”.

A végső győzelem a cél

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyét ketten is képviselik a vasárnapi finálé tizenhatos döntőjének mezőnyében.

– Egészen kiskoromban kezdtem el érdeklődni a szépségszakma iránt, hiszen 6 éves koromban volt az első szépségversenyem, a Miss Kelet, ahol negyedik helyezett lettem a mini kategóriában – árulta el kötődését lapunkhoz a nyíregyházi Kántor Bianka. – Nagyon csalódott voltam akkor, de nem adtam fel, küzdöttem az álmomért, és tovább folytattam a versenyzést. A következő versenyem 2012-ben a Miss Kelet-Magyarország volt, ahol tini kategóriában első lettem. A Miss Kelet szépségversenyen a harmadik helyen végeztem rá egy évre, majd 2014-ben megnyertem a Miss Alpok Adria Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye Szépe felnőtt versenyét. Aztán 2015-ben a Miss Kelet szépségversenyen az első hely mellett különdíjas lettem. Úgy gondoltam, hogy a helyi megmérettetések után országos szinten is szeretném kipróbálni magam. A családom, a barátaim, az ismerőseim mindenben támogatnak. Nem titkolom: azért indultam el, hogy megnyerjem, és én képviselhessem az országot a világversenyen. A felkészülés komoly önfegyelmet, elszántságot és kitartást igényelt. Például nem ehettem vagy ihattam azt, amit éppen szerettem volna, vagy amihez kedvem volt – említette Bianka, aki nemrég fejezte be középiskolai tanulmányait: sikeres érettségi és szakmai vizsgát tett vendéglátás-turisztika szakon. Kikapcsolódásként szeret zenét hallgatva futni, közben pedig kizárja a külvilágot.

A pátyodi Fekszi Szimonetta két éve kötött szerződést egy modellügynökséggel, azóta különböző forgatásokon és fotózásokon vett részt.

– Gyermekkoromban részt vettem néhány szabolcs-szatmár-beregi szépségversenyen, A Magyarország Szépe lesz az első nagyszabású megmérettetésem. Maximalistaként ha valamibe belekezdek, mindig a lehető legtökéletesebben szeretném végrehajtani. Élsportoló ugyan nem vagyok, de a felkészülést úgy éltem meg, mintha a maratonra készültem volna – árulta el érdeklődésünkre Szimonetta, aki a jelentkezését nem verte nagydobra, a szeretteit meglepte ezzel. Amikor bekerült a top 20-ba, mindannyian támogatták, és ott álltak mellette.

Diplomaosztó után döntő

– Tisztában vagyok azzal, hogy minden lány a koronáért jött, így én is. Ígérem, hogy a legjobbat fogom magamból kihozni. Követtem a szigorú étrendet, naponta többször edzettem ahhoz, hogy közelebb kerüljek a célomhoz. Mivel a döntőt megelőző napon lesz a diplomaosztóm, a verseny előtt a tanulmányaim töltötték ki az időm java részét. Egyébként a barátaimmal, a családommal és az örökbefogadott kiskutyámmal töltöm legszívesebben a szabadidőmet – tette hozzá Fekszi Szimonetta. Az öt – úgynevezett – alversenyből kettőt (Miss Beauty Face, Miss Charity) megnyert, amiből erőt merített a folytatáshoz.

A döntős mezőny kialakulásával egy időben elindult a műsor online szimpátia-szavazása is, a közönség a www.mediaklikk.hu/magyarorszag-szepe/versenyzok oldalon vagy a MédiaKlikk Plusz applikáción szavazhat kedvencére. Az itt legtöbb szavazatot elérő lány A legszebb mosoly cím birtokosa lesz.

Kovács Kokó István: bokszkesztyű után mikrofon, ring után kifutó

A Magyarország Szépe 2018 vasárnapi gálaműsorában négy körben négy különböző öltözékben vonulnak végig a kifutón a döntősök.

Először bikiniben, majd a labdarúgó-világbajnokság ihlette kreatív tour ruhákban lépnek színpadra, ezután nemzeti öltözetben, végül estélyi ruhában láthatja a versenyzőket a zsűri és a közönség. Az utóbbi két kollekciót a Baranya megyei kötődésű Bélavári Zita tervezte. Az egyes tourok után a zsűritől a 2-2 legkevesebb pontot kapott lány esik ki. A koronáért versengő jelöltek közül a legfiatalabb 17, a legidősebb 24 éves. A show új műsorvezetői Kraszkó Zita és Kovács Kokó István lesznek.

LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában