Helyi közélet

2018.07.14. 13:33

Őrzik a múltat, élik a jelent, tettek a jövőért

Kálmánháza - Egy új kisbusz is segíti a szociális alapszolgáltatásokat Kálmánházán.

Kálmánháza - Egy új kisbusz is segíti a szociális alapszolgáltatásokat Kálmánházán.

Megújult, megszépült Kálmánházán a Rákos Sándor Szociális Intézmény, amelynek az átadási ünnepségét a napokban rendezték meg.

Reméljük, ha megöregszünk, nekünk is hasonló ellátást ad." Urszuly Sándorné

A megérdemelt pihenés

A vendégeket az önkormányzat nevében Urszuly Sándorné polgármester köszöntötte. Mint kiemelte, a település idősei immár egy megújult épületben tölthetik a megérdemelt pihenést, örülhetnek egymásnak, találhatnak hasznos elfoglaltságot a munkában töltött szorgos évtizedek után.

A település vezetője szólt arról is, hogy az önkormányzat 2017 tavaszán a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretén belül a szociális alapszolgáltatások infrastruktúrájának bővítése, fejlesztése céljára 86 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el pályázati úton. Elhangzott az is, hogy ez a beruházás a megyei önkormányzattal konzorciumban valósult meg.

– A felújítás során a Rákos Sándor Szociális Intézmény épülete külső és födém hőszigetelést, új tetőzetet és ereszt kapott, valamint korszerűsödött a villamoshálózat és a fűtés. Épültek járdák és parkolók is az utcafronti kerítéssel együtt. A projekt keretében egy akadálymentesített kisbuszt vásároltunk, a jármű a szociális alapszolgáltatásokat segíti majd – ismertette a projekt elemeit a település vezetője, majd szólt a szolgáltatásokról is. – Ebben a megújult intézményben több alapszolgáltatás működik: idősek nappali ellátása, szociális étkeztetés, házi segítségnyújtás, tanyagondnoki szolgálat, valamint telephelyként működik itt családsegítő szolgálat.

Egészség, család, harmónia

„Nagy baj az öregség, de ez az egyetlen esély a hosszú életre” – szól az író szava. Bár évszázadok óta kutatják az örök ifjúság titkát, de nyilvánvaló, hogy soha nem találják meg a csodaszert, ami talán nem is baj. Az időskor önmagában egy nagyon fontos életszakasz, melyet felelősséggel, emelt fővel felkészülve kell megélni. Egy olyan időszak, amikor az kerül előtérbe, ami igazán számít: az egészség, a család, a béke, a harmónia; és ami a legfontosabb: a szeretet.

– Azt kívánom, hogy ebben az épületben minden ellátott jól érezze magát és a gondozók örömmel, jó kedvvel tudjanak dolgozni, gondozni. Mi is szeretnénk majd megöregedni és akkor ez az épület reméljük, hogy nekünk is hasonló ellátást fog biztosítani. Az önkormányzat azzal, hogy felújíttatta az épületet, őrzi a település múltját, éli a jelenét és tett a jövőjéért – tette hozzá befejezésül a polgármester asszony.

- KM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában