Helyi közélet

2018.07.15. 09:36

Több szabadtéri tűzesethez is vonultak a tűzoltók - Megyei katasztrófavédelmi hírek

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2018. július 14-én történt katasztrófavédelmi eseményeiből.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2018. július 14-én történt katasztrófavédelmi eseményeiből.

Ötszáz négyzetméteres területen az akácos aljnövényzete gyulladt ki szombat délelőtt Balkányban, az Újhelyi tanyán. A szakolyi önkormányzati és a helyi önkéntes tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámok segítségével oltották el a lángokat.

Tiszavasváriban, az Erdő utcában is a magas füves vegetáció égett a délelőtti órákban, a város önkormányzati tűzoltói akadályozták meg a lángok továbbterjedését.

Két hektáros területen a nádas és a száraz fű gyulladt ki szintén szombaton, a délelőtti órákban Paszabon, a Bessenyei utca közelében, ahol az ibrányi önkormányzati, a tiszaberceli önkéntes és a nyíregyházi hivatásos tűzoltók oltották el a lángokat.

A 49-es számú főút mellett a vízelvezető árok partoldala égett a délelőtti órákban Ököritófülpös és Győrtelek között, ahol egy szabadnapos tűzoltó akadályozta meg a lángok továbbterjedését, majd a mátészalkai hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámok segítségével oltották el a még izzó, parázsló részeket. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Műszaki mentés két helyen

Két személygépkocsi ütközött össze szombat délután Baktalórántházán, a Vasút utcában. Személyi sérülés nem történt. A város hivatásos tűzoltói a gépkocsikat áramtalanították, majd a forgalmi akadály megszüntetésén dolgoztak.

Lakóház kerítésének csapódott egy személygépkocsi szombaton este Rohodon, a Jókai utcában. A baktalórántházi hivatásos tűzoltók a járművet áramtalanították, majd a kerítésről a sérült gépkocsit villás emelő segítségével távolították el. A balesetben egy ember könnyebb sérüléseket szenvedett.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában