Helyi közélet

2018.07.30. 16:09

Tokajban ünnepeltük a kilencvenediket

Nyíregyháza - Nagy élményt nyújtott a „Kincses padlás”, gyermekkori emlékeinket juttatta eszünkbe.

Nyíregyháza - Nagy élményt nyújtott a „Kincses padlás”, gyermekkori emlékeinket juttatta eszünkbe.

A nyíregyházi Ezüst-kor Egészségügyi Nyugdíjasok Egyesülete Tokajban kirándult nemrégiben. Megnéztük a Tokaji Múzeum igényesen kialakított állandó tárlatát, amelyben a város és Hegyalja évezredes történetét a régészet, a néprajz és a helytörténeti tematikára építve csodáltuk meg.

Láttuk a nevezetességeket

Nagy élményt nyújtott a „Kincses padlás”, sokunknak eszébe jutottak a gyermekkori emlékei az ismerős használati tárgyak láttán. A Bormúzeumban a bor, az ember és a táj kapcsolatán keresztül a világörökségi borterületeket néztük meg, kiemelve Tokaj-Hegyalját.

Kirándulásunk legemlékezetesebb része ekkor következett. A Bonchida Csárdában ebédeltünk, s pezsgővel, ajándékkal, tortával és nem utolsó sorban sok szeretettel köszöntöttük Pápai Jánosné Piroskát 90. születésnapja alkalmából. A finom tokaji halászlé elfogyasztása után a „kisvonattal” bejártuk Tokajt, s nagyszerű idegenvezetés mellett megismertük a város nevezetességeit. Szép, kellemes pillanatokat megélve indultunk haza.

Házhoz ment a kiránduló csapat

Mivel két 90 éves ünnepeltünk volt, az egész csapat Horváth Dezsőné otthona felé vette az irányt, Ancika betegsége miatt nem tudta velünk tölteni a napot. Őt is felköszöntöttük, megajándékoztuk és jó egészséget kívántunk neki.

Olyasmit adtunk az ünnepelteknek, ami emlék marad a számukra, ami szívből fakad, kifejezi szeretetünket, hálánkat, köszönetünket a sokéves, fáradhatatlanul végzett munkájukért.!

- Mráz Lászlóné, Nyíregyháza -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában