Helyi közélet

2018.07.04. 15:21

Zoárd-nap és ízviadal Vásárosnaményban

Vásárosnamény - Pénteken a Balkán Fanatik és Caramel, szombaton a Bagossy Brothers Campany ad élő koncertet.

Vásárosnamény - Pénteken a Balkán Fanatik és Caramel, szombaton a Bagossy Brothers Campany ad élő koncertet.

Sokan még mindig a Sárkányhajó Roadshow izgalmairól mesélnek, ám már itt az újabb remek programokat és igazi kikapcsolódást ígérő program.

A már hagyományos lovas- és néptánc felvonulással kezdünk péntek délután, a csapatokat Zoárd kapitány vezeti fel." Filep Sándor

– Nagy büszkeség számunkra, hogy a Zoárd-napi Sokadalom az idén már harmadszor nyerte el a szakmai zsűritől a városmarketing gyémánt díjat – vágott a közepébe Filep Sándor, és hozzátette: – A rendezvény idei témája a Kiváló Európai Desztináció címet viselő Felső-Tiszavidék turisztikai attrakcióinak bemutatkozása július 6–7-én Vásárosnaményban a régi Kraszna-hídon és környékén. A város polgármestere elmondta, hogy az idei Zoárd-napon szeretnék a figyelmet ráirányítani a 2017-ben elnyert EDEN-díjra, az EDEN desztinációra, a kulturális, turisztikai értékeinkre, ezért olyan szolgáltatóknak kínálnak bemutatkozási lehetőséget, amelyek ebben a régióban tevékenykednek.

Műrepülő bemutató

– A Zoárd-napi Sokadalom egy hagyományőrző családi fesztivál, melyet az idén 2 naposra szervezünk. A vasár­napi sport­programokat a szeptemberi Mobilitás Hétre tesszük át, de a családi kerékpártúrát szombaton megszervezzük – mondta a város első embere. – A már hagyományos lovas és néptáncos felvonulással kezdünk péntek délután, a mintegy 150 néptáncost és 50 lovas csapatot Zoárd kapitány vezeti fel. A megnyitó 17 órakor kezdődik, majd a Balkán Fanatik és Caramel ad élő koncertet.

Július 7-én szombaton dé­előtt lesz kutyaszépségverseny, majd csivava bemutatót láthatnak a kutyabarátok. 11 órakor kezdődik a fergeteges nemzetközi néptáncgála, fellépnek a vásárosnaményi néptáncos gyerekek is. Ismét lesz műrepülő-bemutató Veres Zoltán műrepülő világbajnokkal, délután Nagy Szilárd, Tóth Andi, Oláh Gergő ad akusztikus koncertet, este pedig a Bagossy Brothers Campany élő koncertjét láthatja a közönség. A koncertek után mindkét este diszkós szórakoztatja a bulizni vágyókat.

Főzőverseny, rangos zsűri

– Ebben az évben is meghirdetjük a Felső-Tisza vidéki ételek főzőversenyét, az ízviadal rangját bizonyítja, hogy a zsűri tagjai között ott van a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség elnöke, valamint olimpiai- és világbajnok mesterszakács is – emelt ki egy másik jelentős eseményt a polgármester. A kísérő programok is gazdagok: lesz népművészeti és kirakodóvásár, egészségügyi szűrések, városnéző kisvonat, vidámpark, sétahajókázás, mécsesúsztatás a Krasznán.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában