Helyi közélet

2018.08.22. 13:25

A Mars-kutatás fontos kérdéseit firtatja Tátrai Béla

Nyíregyháza - A Mars a Földnél mintegy másfélszer távolabb van a Naptól, így fele annyi hőt kap, mint a Föld. Az az egyetlen bolygó, amelynek légköre vagy nappali hőmérséklete hasonlít a Földére.

Nyíregyháza - A Mars a Földnél mintegy másfélszer távolabb van a Naptól, így fele annyi hőt kap, mint a Föld. Az az egyetlen bolygó, amelynek légköre vagy nappali hőmérséklete hasonlít a Földére. A Mars a Naptól számított negyedik bolygó a Naprendszerben. Szabad szemmel is könnyedén látható az éjszakai égbolton. A római hadistenről nevezték el, de gyakran hívják „vörös bolygónak” is színe miatt, amit a Mars felszínét meghatározó vas-oxid okoz. A Mars a harmadik legnagyobb kőzetbolygó, számos rendkívüli felszíni képződménnyel. Többek között erről is szó lesz augusztus 27-én, hétfőn 18 órától a TIT Jurányi Lajos Egyesületének csillagászati előadásán.

Tátrai Béla, a Csillagászati Szabadegyetem vezetője A Mars-kutatás problémái címmel osztja meg gondolatait a hallgatósággal az Országzászló tér 8. szám alatt található székház 2. emeletének 207-es előadótermében. A részvétel ingyenes.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában