Helyi közélet

2018.08.20. 16:22

Az óriások jöttek a törpékből

Nyírtelek, Levelek - A verseny végére elfáradtak a versenyzők, a kezük zsibbadt a sok szúrástól.

Nyírtelek, Levelek - A verseny végére elfáradtak a versenyzők, a kezük zsibbadt a sok szúrástól.

Horgászversenyt rendezett a napokban a Leveleki-víztározónál a Nyírteleki Horgászegyesület.

– Előzetesen sok érdeklődőre számítottunk. Végül nem így lett, pedig aki lemaradt, az sajnálhatja. Nem a fogások miatt, mert azok sajnos, elmaradtak az elvártaktól, de a fantasztikus hangulat, a gyönyörű időjárás és a remek étel az, amit sajnálhatnak a horgásztársak. Végül nyolc csapat vágott neki a megmérettetésnek, a várakozás alatt jól elbeszélgettünk egymással, esélyeket latolgattunk, láttuk magunk előtt a még meg nem fogott hatalmas „őslakos” halakat – tájékoztatta lapunkat Szalanics Csaba, az egyesület titkára.

Kényelmesen elfértek

– A verseny előtt megérkezett hozzánk Mikucza Zsolt, a leveleki horgászparadicsom vezetője, hogy bemutassa nekünk az előttünk elterülő vízterületet. Elmondása alapján óriási halakat fognak a helyi „menő” horgászok, beszámolt például aznapi óriásokról is, így tehát remegő kézzel nyúltunk a sorsoláshoz megtöltött pálinkáspohárhoz. Nagyon szépen előkészített, az előzőleg megbeszéltek szerinti pálya várt bennünket. Az egész part a rendelkezésünkre állt, ezért bízhattunk abban, hogy a 700 méteren már csak nem lesz keresztbedobálás. Ami azt illeti, még vagy 20 csapat kényelmesen elfért volna a helyszínen. Bő alapozóetetés után vártuk a tó nagyjait, de igazából első perctől az apraja jött, bár úgy gondolom, hogy törpeharcsából a 30 dekás nem mondható aprónak!

– Sajnos, egy kiszámíthatatlan jelenséget tapasztaltunk éjszaka. A tóban élő milliárdnyi sneci ívásba kezdett, s pont előttünk. A keresztgáton 30 méteres sávban végig homogénen lezárták a vízfelszínt. Ez mágnesként vonzotta magához a ragadozókat. A víz felső rétegében a harcsák és a süllők szedték a vámot, az alsó rétegekben pedig a törpeharcsák.

Nem engedhették vissza

– Nem volt perc, hogy ne mozogjon valamelyik kapásjelzőnk. Rengeteg törpét sikerült horogra csalnunk, amit a szabályok szerint nem engedhettünk vissza. De hát ki az, aki visszaenged egy 30-40 dekás törpét? Reggelig egymás után érkeztek a partra a szebbnél szebb törpék, a legkevesebbet fogó csapat is túl jutott a 3 kilogrammon, a győztes pedig elérte a 7 kilót – folytatta az egyesület titkára.

MML


Kilószámra fogták a halat

– Nagyon elfáradtunk, a kezünk zsibbadt a sok szúrástól, de megérte – összegezte a versenyt a titkár. – A reggeli mérlegelésnél nagyon szép eredményeket tudtunk felmutatni. A harmadik helyet a Ko-Bi Team szerezte meg 5 kiló feletti fogásával. Hadd jegyezzem meg, ha nem alszanak olyan sokat, lealáznak mindenkit, hiszen hajnali 4 órától kettesével fogták a halakat. A 2. helyen a Stropimix csapata végzett 6 kiló hallal, míg az első helyet az Antihal Kft. szerezte meg 7 kiló feletti fogással! Megemlíteném, hogy a 7 kiló hal csupán 38 darab törpeharcsából és 5 darab dévérkeszegből állt – tette hozzá Szalanics Csaba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában