Helyi közélet

2018.08.17. 11:28

Izgalmas programokkal folytatódott a Csengeri Napok

Csenger - Augusztus 16-án komolyzenei koncerttel és kiállításmegnyitóval folytatódott a Csengeri Napok 2018-as programsorozata.

Csenger - Augusztus 16-án komolyzenei koncerttel és kiállításmegnyitóval folytatódott a Csengeri Napok 2018-as programsorozata. A XX. Szatmári Zenei Napok keretében a Piccoli Archi Ifjúsági Zenekar hangversenyére várták az érdeklődőket a csengeri református templomba, majd ezt követően Ószabó István festményeiből nyílt kiállítás a helytörténeti múzeumban. Az ,,Összefut az Ég vize" című tárlat október közepéig látogatható.

Augusztus 17-én rendezték meg a hagyományos Zsigmondi Vásárt Csengerben, melyre ebben az évben is sokan ellátogattak. A vásár ideje alatt a helytörténeti múzeum előtt felállított színpadon, helyi művészeti csoportok szórakoztatták a nézőket. A rendezvény azért viseli a Zsigmondi Vásár nevet, mert Csenger 1388-ban kapta meg Zsigmond királytól az országos vásárok tartásának jogát. Ennek a jeles eseménynek a 600. évfordulóján élesztették újra a hagyományt 1988-ban, s az azóta eltelt 30 évben minden év augusztusában megtelik a városközpont - valamint az azt övező utcák - vásározókkal.

- Kákos Dávid -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában