Helyi közélet

2018.08.29. 09:37

Két kollégista kvintett Záhonyból a miskolci országos döntőben

Záhony, Miskolc - A következő hét végén Miskolcon rendezik meg a 47. Országos Elsősegélynyújtó Verseny döntőjét.

Záhony, Miskolc - A következő hét végén Miskolcon rendezik meg a 47. Országos Elsősegélynyújtó Verseny döntőjét.

A megyék legjobbjai három korcsoportban versengenek majd az országos fináléban. Szűkebb pátriánkat a májusi megyei döntő nyertesei, azaz a gyermek kategóriában a Nyírgyulaji Általános Iskola, az ifjúsági korcsoportban a záhonyi Dr. Béres József Kollégium, míg a felnőttek mezőnyében a Debreceni Egyetem Nyíregyházi Egészségügyi Kara versenyzői képviseli majd. A megyei győztesek mellé minden kategóriában az egyik nagy hazai biztosító társaság támogatásával kiírt országos pályázat nyertesei csatlakozhatnak, így a Béres József Kollégium felnőtt csapata is, amely egyébként a megyei döntőben szoros versenyben végzett a 2. helyen a nyíregyházi egyetemisták gárdája mögött.

A határvárosi diákotthonban nagy hagyományai vannak az esősegélynyújtás oktatásának, a diákok versenyeztetésének, amely számos szép területi, megyei és országos versenyeredményt hozott már az intézménynek. Legutóbb 2012-ben fordult elő, hogy két kollégista ötös jutott el az akkor Szegeden rendezett országos döntőbe. A záhonyi diákok felkészülését évek óta Karasz Lajosné, a Magyar Vöröskereszt területi vezetője, Révész Viola, a karitatív szervezet városi elnöke, megyei alelnök, valamint Józan Sándor mentős szakember segíti.

- Tancsik Róbert -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában