Helyi közélet

2018.08.27. 10:37

Kőbe vésette a pálinkánk nevét

Nyíregyháza - Arany érdemkeresztet kapott a tettek mezejére egykor időben lépő pálinkalovag is.

Nyíregyháza - Arany érdemkeresztet kapott a tettek mezejére egykor időben lépő pálinkalovag is.

– Amikor fejet hajtunk Szent István műve előtt, nem csupán történelmi tettére emlékezünk, hanem mindazokra is, akik az elmúlt ezer esztendőben a reménytelennek tűnő helyzetekben is tették a dolgukat, megújították államunkat – mondta Nagy István agrárminiszter az államalapítás ünnepe alkalmából tartott rendezvényen.

Magyar Arany Érdemkereszt

Az ünnep alkalmából Nagy István több állami és miniszteri kitüntetést adott át az Agrárminisztériumban, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyébe a következő elismerések kerültek.

Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést kapott Szilágyi László Tibor, a Várda-Drink Zrt. nyugalmazott vezérigazgatója, a Pálinka Céh Egyesület volt elnöke, a Szatmár-Beregi Pálinka Lovagrend kancellárja a pálinka termékfejlesztését, népszerűsítését szolgáló négy évtizedes tevékenységéért, Magyarország első eredetvédett pálinkája, a szatmári szilva bejegyeztetésében és a pálinka név uniós elfogadtatásában végzett munkájáért.

Bartucz Péter, a NYÍRERDŐ Nyírségi Erdészeti Zrt. Gúthi Erdészet erdészeti igazgatója a magyar vadgazdálkodás területén végzett négy évtizedes, eredményes szakmai vezetői tevékenységéért kapott érdemkeresztjéről már pénteki számunkban részletesen olvashattak.

Életfa Emlékplakett

Életfa Emlékplakett Ezüst fokozata kitüntetést vehetett át Sallai Pál, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Növény-egészségügyi és Talajvédelmi Állomás nyugalmazott igazgatója több évtizede a növényvédelmi szakigazgatásban, a hazai almatermesztés érdekében végzett kiváló tevékenységéért, kutatási, oktatási munkájáért, közéleti szerepvállalásáért.

Életfa Emlékplakett Bronz fokozata kitüntetést kapott a már Debrecenben dolgozó, ám korábban a Nyíregyházi Mezőgazdasági Főiskola főigazgatójaként tevékenykedő dr. Sinóros-Szabó Botond, a Magyar Tudományos Akadémia doktora, a Debreceni Egyetem Kerpely Kálmán Doktori Iskola professor emeritusa négy évtizeden át végzett kiemelkedő oktató-nevelő munkájáért, kutatási eredményeiért, egyetemi és közéleti tevékenységéért.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában