Helyi közélet

2018.08.25. 18:39

Vadásznap Baktalórántházán

Baktalórántháza - Egy lőfegyvert sem lehetett találni szombaton Baktalórántházán a tűzoltópályán, mégis minden a vadászatról szólt. Festmények, fényképek, agancsok, sasok és agarak idézték fel az erdők-mezők élővilágát, valamint a vadgazdálkodást.

Baktalórántháza - Egy lőfegyvert sem lehetett találni szombaton Baktalórántházán a tűzoltópályán, mégis minden a vadászatról szólt. Festmények, fényképek, agancsok, sasok és agarak idézték fel az erdők-mezők élővilágát, valamint a vadgazdálkodást. A Vadászkamara megyei szervezete a baktalórántházi önkormányzat összefogásával ugyanis itt rendezte meg a már hagyománnyá vált vadásznapot. A Mohos-menti Vadásztársaság dalárdája énekelte el a vadászhimnuszt, majd köszöntötte a vendégeket ifj. Plavecz János, a vadászkamara megyei elnöke, dr. Szabó Tünde országgyűlési képviselő, dr. Polgári András is, a megyei kormányhivatal főigazgatója, valamint a rendezvénynek helyszínt adó Baktalórántháza polgármestere, Nagy Lajos.

Felavatták az ifjú vadászokat, majd elismeréseket vehettek át kiváló munkát végzett vadászok, s olyan rendőrök, akik orvvadászokat fogtak el mostanában. Ez az öt rendőr: Szász Attila r. főtörzszászlós, a Beregsurányi Határrendészeti Kirendeltség szolgálatparancsnoka, Miskolczi Ferenc r. törzszászlós, a Vásárosnaményi Rendőrkapitányság Tarpai Rendőrőrsének csoportparancsnoka, Csoma László r. főtörzsőrmester, a Fehérgyarmati Rendőrkapitányság Rozsályi Rendőrőrsének körzeti megbízottja, Kicska Balázs r. főtörzsőrmester, a Fehérgyarmati Rendőrkapitányság Rozsályi Rendőrőrsének körzeti megbízottja és Varga Zsolt r. őrnagy, a Nyírbátori Rendőrkapitányság Máriapócsi Rendőrőrsének volt parancsnoka, ma már a készenléti rendőrség tagja.

Bemutatkozott a vadászó nők baráti közössége, továbbá református istentiszteleten is részt vehettek az érdeklődők, akik azt követően számos bemutatót is megtekinthettek.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában