Helyi közélet

2018.09.16. 11:07

A csípős paprikakivonat meghozta a kapókedvet

Nyíregyháza, Oros - A kánikulai hőségriadó sem riasztja vissza a horgászokat, hogy felkeressék a vízpartot.

Nyíregyháza, Oros - A kánikulai hőségriadó sem riasztja vissza a horgászokat, hogy felkeressék a vízpartot.

Így a Kálmánházán élő Szalanics Alexandra és párja, Molnár András is felkeresték szeretett vízpartjukat, az orosi Erdélyi-major horgásztavát augusztus utolsó napján. Éjszakai horgászatra készültek, ahová Alexandra édesapja, Szalanics Zoltán is elkísérte őket.

Lehűlt gyorsan a hőmérséklet

– Az ősz előjeleit is megfigyelhettük a horgászatunk során, hiszen pillanatok alatt lehűlt a levegő hőmérséklete, mégpedig olyannyira, hogy volt, amikor pulóverben is fáztunk. Bíztunk abban, hogy majd a halak megmozgatnak minket az éjszaka folyamán, persze, tenni is kellett értük, hogy a nagyok is megizzasszanak bennünket – elevenítették fel az élményeket a fiatalok, majd Alexandra folytatta:

– András más keveréket alkalmazott, csípős paprikakivonatot csempészett az etetőanyagomba. Ez az apró változtatás hozta meg végül a pontyok kapókedvét. Az órát nézve a horgászat ideje hamar elrepült, mint ahogy az idei nyár is. Összepakoltuk hát vizes felszereléseinket, amit immár a nyár végi hajnali párának köszönhettünk.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában