Helyi közélet

2018.09.12. 10:25

Bibliai témák nyomában

Baktalórántháza - Az idén is megrendezték a gyermektábort Baktalórántházán.

Baktalórántháza - Az idén is megrendezték a gyermektábort Baktalórántházán.

Több éves hagyomány már Baktalórántházán, hogy a helyi Keresztény Értelmiségiek Szövetségének (KÉSZ) szervezésében, a Gyermekjóléti Szolgálat, több segítő intézmény és szervezet közreműködésével és közös összefogásával a nyári hónapokban 5 napos bibliai gyerektábort rendeznek.

Az idén sem maradt el ez a program, összesen 57 gyermek – 6 évestől 15 évesig, felekezeti hovatartozás nélkül – vett részt a tábor munkájában.

Jézus, a jó pásztor

– Az időjárás forró volt, de a 30-35 fok ellenére mégis szorgalmasan részt vettek a fiatalok minden nap a klubszerűen megszervezett foglalkozásokon az általános iskola udvarán, ahol árnyékot is adtak az ott lévő terebélyes fák. Az ige üzenete és Isten szeretete is forró volt ezen a héten, hiszen a középpontban ezúttal Jézus volt – tájékoztatta lapunkat Némethné Csubák Éva, a KÉSZ helyi szervezetének elnöke. – A foglalkozásokon a fiatalok olyan kérdésekre keresték a választ, mint például Kicsoda Jézus? Kinek mondja ő magát? Megismerhető-e Isten fia? Mi akadályoz az ő megismerésében?

– Szó volt többek között Jézusról, mint a jó pásztorról, aki megkeresi az elveszett embert, a gyermeket, sőt az életét adja értük. A bibliai témák feldolgozása mellett sokat játszottak, alkottak és énekeltek is a tábor résztvevői. A gyermekek lelkesen gyűjtötték egész héten keresztül a pontokat, amiket a hét zárásakor édességcsomagra válthattak be.

Felelősségteljes nevelés

– A gyermekek egy tartalmában és formájában is gazdag hétnek lehettek részesei a Gyermekesély program pályázatának köszönhetően. Szeretnénk, ha jövőre újra lennének Isten forró szeretetére vágyódó gyermekek, lennének hitoktatók és önkéntes segítők is. A pályázati lehetőség jó esélyt nyújtott arra is, hogy mi, felnőttek, keresztények, ilyen módon felelősségteljesen hozzá tudjunk járulni a felnövekvő ifjú generáció vallásos, hitbeli, lelki neveléséhez és fejlődéséhez – tette hozzá befejezésül a KÉSZ helyi elnöke.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában