Helyi közélet

2018.09.21. 09:40

Negyedszázados múltra visszanézve

Mátészalka - Fennállásának 25 éves jubileumát ünnepli a Szentpétery Zsigmond Kulturális Központ és Színház színháztermében, szeptember 29-én, 16 órától a mátészalkai Zenebarátok Kórusa.

Mátészalka - Fennállásának 25 éves jubileumát ünnepli a Szentpétery Zsigmond Kulturális Központ és Színház színháztermében, szeptember 29-én, 16 órától a mátészalkai Zenebarátok Kórusa. Negyedszázad nagy idő, és ez a mostani ünnep abból a szempontból is különleges, hogy a kórusnak jelenleg is ugyanaz a kórusvezetője, aki alapította is az együttest: Balogh Ferencné Nagy Viola.

Az esemény fényét nagyban emeli majd, hogy vendégeket is meghívtak: a műsorban fellép a Vásárosnaményi Férfikar, ugyanebből a városból az Iványi Tamás vezette Liszt Ferenc Vegyeskar, a fehérgyarmati Erkel Ferenc Városi Vegyeskar, akiket Balogh Ferencné dirigál; valamint a mátészalkai Ádám Jenő Pedagóguskórus, karnagyuk Csányi Ottó.

Jubileum; aztán utazás

A felsoroltakon kívül közreműködik Losonczi Léna mátészalkai költő, valamint a nagyatádi Czindery Szépmíves Céh, Fejér Zoltán György művészeti vezető irányításával. Minden érdeklődőt szeretettel várnak, már csak azért is, mert a belépés díjtalan.

A jubiláló együttesnek egyébként másnap is fontos tennivalója lesz. A nagyatádiakkal Kaplonyba utaznak, ahol a Szent Antal plébániatemplomban Assisi Szent Ferencről szóló műsort adnak, bevonva a kaplonyi Páter Szabó Dömjén Vegyeskart is. Az összefogás immár nagy múltra tekint vissza, ugyanis a határon túli Kaplonyi Kórus és a Zenebarátok Kórusa évek óta baráti kapcsolatokat ápol, de ebben az összetételben most lépnek fel először az együttesek. A műsort Fejér Zoltán György szerkesztette.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában