Helyi közélet

2018.09.25. 16:34

Ünnepelt a Cantate Vegyeskar

Baktalórántháza - A megalakulásának húszéves jubileumát koncerttel ünnepelte a napokban a baktalórántházi Cantate Vegyeskar.

Baktalórántháza - A megalakulásának húszéves jubileumát koncerttel ünnepelte a napokban a baktalórántházi Cantate Vegyeskar. Ugyancsak az idén ünnepli megalakulásának 20. évfordulóját „A zene mindenkié” Egyesület is, amelynek a tagságát az Arany Ősz Népdalkör és a Cantate kórus tagjai adják.

Arany minősítés, névadó

A népdalkör több arany minősítés tulajdonosa. A Baktalórántházi Városi Vegyes kart 2009. március 15-én a városi képviselő-testület Baktalórántházáért -díj kitüntetésben részesítette, míg alapítóját és egyben karnagyát, Kenéz Andrást már 2004-ben ugyanezzel az elismeréssel díjazta. A kórus 2014-ben arany minősítést kapott, és ugyanebben az évben vette fel a Cantate nevet is. A 20 éves jubileumi koncertet Baktalórántháza várossá válásának 25 éves ünnepi jubileumi programsorozatának részeként a XII. kórustalálkozó keretében tartották meg. Erre a hangversenyre több énekkar is kapott meghívást – tájékoztatta lapunkat Némethné Csubák Éva.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában