Helyi közélet

2018.10.19. 14:42

Kitüntetést kapott a mérki rendőr, aki szabadidejében oltott tüzet

Mérk - A rendőr r. őrmester szabadidejében egy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei községben tett tanúbizonyságot bátorságáról.

Mérk - A rendőr r. őrmester szabadidejében egy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei községben tett tanúbizonyságot bátorságáról.

Haga Gábor őrmester 2018. szeptember 3-án reggel mérki otthonából kilépve észlelte, hogy a szomszédos utca felől sűrű sötét füst gomolyog, ezért azonnal odasietett. Útközben találkozott falubéli ismerősével, egy várandós asszonnyal, aki elmondta, hogy az ő házuk ég, egyben átadta az ingatlan kulcsát is. Az őrmester egy ott lévő másik személyt kért meg a tűzoltók értesítésére, ő maga pedig az érintett ingatlan kertjében lévő csapból nyert vízzel a tüzet eloltotta, a lakást áramtalanította, a bent talált gázpalackot biztonságos helyre vitte.

A rendőr tettéért Magyarország belügyminiszterétől, Dr. Pintér Sándor úrtól az október 23-i ünnepség keretein belül 2018. október 18-án „Bátorságért Érdemjelet” vehetett át.

- Országos Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában