Helyi közélet

2018.10.05. 11:05

Szívet, lelket és testet is gyógyít a neves szívsebész

Baktalórántháza - Dr. Papp Lajos: „Az édesanyák tudják a legjobban, hogy nem kapni, hanem adni az igazi öröm.”

Baktalórántháza - Dr. Papp Lajos: „Az édesanyák tudják a legjobban, hogy nem kapni, hanem adni az igazi öröm.”

A megye szinte minden pontjáról érkezett érdeklődőkkel telt meg a napokban a baktalórántházi művelődési központ nagyterme, ugyanis a baktalórántházi önkormányzat és a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének meghívására és szervezésében prof. dr. Papp Lajos Széchenyi-díjas szívsebész, nyugalmazott egyetemi tanár tartott előadást. A városba a keresztény egység napján látogatott, előadásának pedig a „Test-lélek-szellem harmóniájának és egységének megőrzése” címet választotta. Nagy Lajos polgármester köszöntötte a neves vendéget, majd a KÉSZ elnöke méltatta a gyógyító sebész múltját, munkáját, országjáró tevékenységét, kiemelve hitvallását.

Szolgálni kell, nem szabad magunknak megtartani a tudást, meg kell azt osztani." Dr. Papp Lajos

Az érdeklődők feszült figyelemmel hallgatták, melyek azok a hasznos tanácsok, amelyek betartásával mindenki a saját egyéniségének, személyiségének megfelelően a jövőben minőségibb életet tud élni. A professzor beszélt több évtizedes szívsebészi munkájáról, a halálozásról, és az ezt a munkát megkövetelő alázatosságról. Mint elmondta, tudása mellett gyógyító munkáját a teremtő Istennek köszönheti és tulajdonítja. Szólt arról is, a fiatalok hogyan tudják egészségüket megőrizni, az időseket gyógyítani. – Az ember öngyógyító tevékenysége az agyban dől el, amire mindenki képes. Fontos a szív, a test, a lélek egysége, amely elválaszthatatlan. Hinni Istenben, bízni orvosban! – fogalmazott az előadó.

– Magyarnak születtünk, a világ legegészségesebb területére, a Kárpát-medencébe, ahol a víz, a föld, napfény, tiszta levegő még most is adott. Micsoda áldás! Ezen kincseink közül a víz az, amelyre kevésbé vigyázunk. Meg kell őrizni a természet egységét! A legnagyobb kincsünk azonban mégis a magyar anyanyelvünk! – jelentette ki a professzor, aki a továbbiakban beszélt a boldogságról, az örömről, ami a szolgálatot jelenti számára.

Megértette az üzenetet

– Én boldog ember vagyok, mert megértettem a Teremtő üzenetét, hogy szolgálni kell, nem szabad magunknak megtartani a tudást, meg kell azt osztani. Az édesanyák tudják a legjobban, hogy nem kapni, hanem adni az igazi öröm. A szeretet a leghatékonyabb gyógyszer, amely biokémiai hatásával képes a gyógyítani – magyarázta az előadó, aki kiemelte még a koleszterinszint rendben tartását, a víz és só fogyasztását, az étkezések idejét és mennyiségét, a séta hasznosságát, a mobilozás hanyagolását.

A professzor kérésére elmaradt a taps, egy perces néma csenddel vállaltuk, hogy megtartjuk őt emlékezetünkben. A professzor a Régi magyar áldás soraival búcsúzott hallgatóságától.

- Némethné Csubák Éva -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában