Helyi közélet

2018.12.07. 10:53

A szeretet negyven kenyérkéje

Baktalórántháza - Szent Erzsébet a mindent felülmúló önfeláldozás, a cselekvő szeretet és a felebaráti szolgálat példaképe.

Baktalórántháza - Szent Erzsébet a mindent felülmúló önfeláldozás, a cselekvő szeretet és a felebaráti szolgálat példaképe.

„Istennek szolgálója vagy, Erzsébet, híred fennmarad, Krisztusnál nyeri bocsánatot, s számunkra esdj kegyes napot.” Árpád-házi Szent Erzsébet himnuszának jegyében az idén immár kilencedik alkalommal áldottak meg és szenteltek meg a napokban Szent Erzsébet-kenyérkéket Baktalórántházán az Árpád-korabeli római katolikus kis templomban. Az ünnepi szentmisére az idén is sokan eljöttek, hogy részesei legyenek e szép, megható és szívhez szóló eseménynek. A jelenlévők megismerhették Szent Erzsébet magyar királyleány életét, sorsát. Személyisége az önfeláldozás, a cselekvő szeretet és a felebaráti szolgálat kiteljesedésének példaképe.

Minden évben emlékeznek

A hívek a Katolikus Értelmiségiek Szövetségének tagjaival minden évben a névnapján emlékeznek meg a szent nemes tetteiről. Az ünnepi szentmisén elmondott Szent Erzsébet imát követően Lázár István atya megáldotta a negyven kerek kis kenyérkét, amit örömmel vett kézbe minden jelenlévő.

- Némethné Csubák Éva -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában