Helyi közélet

2018.12.18. 16:10

Ajándék kötetek a megyei könyvtártól

Nyírtelek, Belegrád - Olvasóink december 20-áig adhatják le felajánlásaikat szerkesztőségünkben.

Nyírtelek, Belegrád - Olvasóink december 20-áig adhatják le felajánlásaikat szerkesztőségünkben.

Alig néhány nap és véget ér adománygyűjtő akciónk. Lapunk az idén a belegrádi Manókert Tagóvoda gyermekeinek karácsonyát kívánja szebbé és felejthetetlenné tenni, amihez olvasóink segítségét is kérjük. A kicsik leginkább festeni, rajzolni, alkotni szeretnek, amihez alapanyagokra lenne szükségük, emellett – kortársaikhoz hasonlóan – rajonganak a színezőkért és mesekönyvekért. Utóbbiból a napokban hatalmas doboznyit ajándékozott a kicsiknek a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár. A köteteket Tomasovszki Anita igazgató és az intézmény két munkatársa, Tóthné Szomolya Ágnes és Hamvai Ferenc hozta át szerkesztőségünkbe. A karácsonyi csomagban 85 mesekönyv lapult.

– A megyei könyvtár több akcióhoz is csatlakozott az ünnepek közeledtével. Vállaltuk, hogy az olvasók, támogatók könyvadományait eljuttatjuk olyan intézményekbe és családokhoz, ahol rászoruló gyermekek élnek, tanulnak. Amikor hallottunk a Kelet kezdeményezéséről, nem volt kérdés, hogy támogatjuk-e vagy sem. Örömmel válogattuk és csomagoltuk be a gyerekeknek szánt köteteket – árulta el Tomasovszki Anita.

CsA


[related-post post_id="4073803"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában