Helyi közélet

2018.12.29. 19:02

Imi, mondj egy verset!

Nyíregyháza - Csuja Imre visszatér a megyeszékhelyre önálló prózai előadásával.

Nyíregyháza - Csuja Imre visszatér a megyeszékhelyre önálló prózai előadásával.

Néhány évvel ezelőtt a költészet napján a megyei könyvtár közönségét nyűgözte le a Jászai Mari-díjas színművész önálló estjével, melynek vendége akkor Kürti László költő volt. A színművész ezúttal egyedül érkezik a Bencs villába január 15-én, hogy 17.30-tól ismét elvarázsolja a nyíregyházi publikumot.

Utcán, tanyán, gyárban

Csuja Imre verssel él és versben gondolkodik kicsi gyerekkora óta, mióta esténként falusi házukban a nagymamájától tanult verseket, meséket a család és a szomszédok nagy nyilvánossága előtt elmondhatta. Hamar megtanulta, milyen az, kiállni és mondani. A vers, a versről gondolkodás később színészi pályáján is végigkísérte.

Önálló estjének egyik ihletője az utcán, tanyán, gyárban, üzletben, szóval „bárhol lehet verset mondani” élménye, a másik pedig, hogy a versről mindenhol lehet beszélgetni. Műsorának gerincét Ady Endre és Babits Mihály, a két költőzseni művei adják.

- KM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában