Helyi közélet

2018.12.15. 14:11

Januárig még meg lehet nézni a Munkácsy-kiállítást

Nyíregyháza - Újabb festménnyel, a Téli úttal egészült ki a Munkácsy-kiállítás, ami január 6-áig tekinthető meg.

Nyíregyháza - Újabb festménnyel, a Téli úttal egészült ki a Munkácsy-kiállítás, ami január 6-áig tekinthető meg.

Olyan különleges tárlatvezetésekre invitálja a Jósa András Múzeum a művészetkedvelő közönséget, melyek alkalmával a különböző területekről érkező szakemberek, művészek a „Munkácsy 50” kiállításon kalauzolják végig a látogatókat, miközben beleszövik a munkájuk, ismereteik és egyéniségük sajátosságait a körülbelül húszperces előadásukban.

Vándorló festékrétegek

A vendégek a lélegzetelállító festmények megtekintése mellett információt kaphatnak többek között Munkácsy különleges alapozási technikájáról, arról, hogy miért „vándorolnak” a festék­rétegek, milyen lehetett a művész gyermekkora, személyisége.

Ma Havasi Dóra restaurátor és Vécseiné Lakatos Bernadett múzeumpedagógus, míg vasárnap Németh Erika szobrászművész, művészeti szaktanár és Szilágyi János tárlatvezető osztja meg a kiállítással kapcsolatos gondolatait. Az interaktív, élményközpontú tárlatvezetés mellett természetesen lesz idő arra is, hogy önállóan is felfedezzék Munkácsy festményeit és grafikáit azok, akik magányosan kívánnak elmélyülni a művekben. A látogatás december 18-áig regisztrációhoz kötött, a múzeum honlapján vagy telefonon lehet bejelentkezni.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában