Helyi közélet

2018.12.03. 11:18

Jövőre Ausztria sokszínűsége lesz a téma

Nyíregyháza - A résztvevők Németország nevezetességeivel kapcsolatos témákon keresztül mérték össze a tudásukat.

Nyíregyháza - A résztvevők Németország nevezetességeivel kapcsolatos témákon keresztül mérték össze a tudásukat.

Német nyelvű, kétfordulós országismereti vetélkedőt hirdetett a tanév elején a NySzC Sipkay Barna Kereskedelmi, Vendéglátóipari, Idegenforgalmi Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma „Sokszínű Németország” címmel a megyei általános iskolák 7-8. osztályos tanulói számára. Az előzetes internetes fordulóban a diákoknak olyan feladatokat kellett megoldaniuk, amelyek megalapozták a későbbi, iskolánkban megrendezett döntőt, ahová 10 csapat jutott be, kilenc nyíregyházi és egy vidéki általános iskolából.

Hagyományteremtő szándékkal

Az iskolai fordulóban a diákok 12 változatos és alapos felkészültséget igénylő feladatot oldottak meg. A vetélkedő lehetőséget nyújtott a csapatoknak, hogy Németország földrajzával, Berlin nevezetességeivel, fontosabb német városokkal, tipikus német ételekkel, régi és új német autómárkákkal, 20. századi német politikusokkal, sportolókkal, színészekkel, feltalálókkal és találmányaikkal kapcsolatos témákon keresztül mérjék össze a tudásukat. A zsűri elnöke dr. Barabás László Ausztria tiszteletbeli konzulja volt. Az 1. helyet a Szent Miklós görögkatolikus iskola csapata szerezte meg, a 2. és a megosztott 3. helyen a Zelk Zoltán két tannyelvű általános iskola csapatai végeztek, a díjazottak könyvjutalomban részesültek. Iskolánk ezzel a vetélkedővel hagyományt szeretne teremteni, így a következő tanévben „Sokszínű Ausztria” címmel hasonló vetélkedőt rendezünk.

- Barathyné Pásztor Éva, szervező nyelvtanár -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában