Helyi közélet

2018.12.04. 12:30

Ünnepi köntösben

Nyíregyháza - Idén is elvarázsol mindenkit Gerliczki Zoltán virágkötő kiállítása.

Nyíregyháza - Idén is elvarázsol mindenkit Gerliczki Zoltán virágkötő kiállítása.

A helyiségbe lépve fénykörök milliói táncolnak körülöttünk, a tükrök, gömbök, gyertyatartók százai dísszel öltöztetik fel az amúgy sem hétköznapi termet. Az egyik sarokban hatalmas körasztal áll, ezüst, arany, fehér színvilágával már az ünnepi vacsorára invitálva bennünket. Balra tőle apró égőkkel kivilágított, hatalmas angyalszárny feszül. Szemünk hirtelen nem tudja befogadni azt a sok, apró részletet, amely varázslatossá teszi a nagy egészet.

Bárki részese lehet ennek a csodának, aki december 3–16. között belép a polgármesteri hivatal dísztermébe, ahol Gerliczki Zoltán virágkötő mester Varázslatos Karácsony elnevezésű kiállítását tekintheti meg.

Megérdemelt elismerések

A kiállításon egy hölgy hangját hallom magam mellett:

– Hihetetlen, hogy mennyi eszközt használ a díszítéshez, mégsem lesz túl sok a látvány. Valószínűleg a zsűrit is ez foghatta meg Zoltán munkáiban, hiszen az enteriőr mestervizsgát is tett virágkötő számos díjat és elismerést tudhat magáénak. Többek között első helyezést ért el az I. Országos Menyasszonyi csokor versenyen, a Fusions Flowers Magazin címlapfotó pályázatának nyertese, de dobogóra állhatott az Országos Virágkötészeti Bajnokság Térdísz kategóriában elért második, és Asztaldekoráció kategóriában megszerzett harmadik helyért is.

GE

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában