Helyi közélet

2019.01.18. 10:39

Felkészülnek a vészhelyzetekre

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Több mint egymillió forint értékben informatikai, technikai eszközöket kaptak a Helyi Védelmi Bizottságok.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Több mint egymillió forint értékben informatikai, technikai eszközöket kaptak a Helyi Védelmi Bizottságok.

A Megyei Védelmi Bizottság (MVB) a saját költségvetéséből minden évben jelentős mértékben segíti a Helyi Védelmi Bizottságok (HVB) munkáját. A járási hivatalok vezetői, mint a HVB-k elnökei csütörtökön a megyeházán vették át Román István kormánymegbízottól, az MVB elnökétől az 1,3 millió forint értékű informatikai és műszaki eszközöket.

Dokumentálás, felkészülés

– A járási hivatalok helyi védelmi bizottságok működtetői, tehát a kormányhivatalnak nagyon fontos szerepe és felelőssége van abban, hogy egy-egy katasztrófa- vagy veszélyhelyzetet hogyan és milyen gyorsan sikerül fel­számolni – fogalmazott az átadáson Román István. Hangsúlyozta azt is, hogy folyamatos elméleti és gyakorlati képzéssel készülnek fel arra, hogy katasztrófahely­zetben a lakosság elvárásának megfelelően hatékonyan és gyorsan helyt tudjanak állni. S ebben lényeges, hogy megfelelő minőségű műszaki, informatikai eszközökkel rendelkezzenek a védelmi bizottságok.

– A Nyíregyházi Járási Hivatal Helyi Védelmi Bizottsága egy digitális fényképezőgépet kapott. Korábban nem volt ilyen eszközünk, de ennek segítségével a feladatellátásunk során, vagy egy katasztrófahelyzetben rögzíteni tudjuk az eseményt, ami így rekonstruálható, dokumentálható – mondta dr. Andrási Beáta hivatalvezető-helyettes.

Dr. Vonza Andrásné, a Nagykállói Járási Hivatal vezetője lapunknak elmondta, a helyi védelmi bizottságuk egy projektort vehetett át. – A korábbi években kaptunk laptopot, fényképezőgépet, így már teljes lesz az eszközparkunk prezentációk készítéséhez, de nagyon hasznos lesz, ha előadást, oktatás kell tartanunk, és a bizottság felkészülését is segíteni fogja – tette hozzá a hivatalvezető.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában