Helyi közélet

2019.01.21. 10:33

Veséjét árulta a geszterédi nyugdíjas - Ezt írta a Kelet 70, 60, 50, 40, 30 és 20 éve

Szabolcs-Szatmár-Bereg – Előkaptuk az 1949-es, 1959-es, 1969-es, 1979-es, 1989-es és 1999-es Kelet-Magyarországot, hogy nosztalgiázzunk kicsit.

Szabolcs-Szatmár-Bereg – Előkaptuk az 1949-es, 1959-es, 1969-es, 1979-es, 1989-es és 1999-es Kelet-Magyarországot, hogy nosztalgiázzunk kicsit.

Hetven éve írtuk

1949. január 21., péntek

Könyvek ötezer forintért a könyvtárnak

Végre megoldódott a városi könyvtár kérdése Nyíregyházán. Hosszas huzavona után könyvtárost állítottak a könyvtár élére, aki most foglalja rendszerbe a könyveket, kartotékozza, nyilvántartásba veszi. A könyvtár mindig is látogatott volt, éppen ezért üdvözlik örömmel a város dolgozói a könyvtár megnyitását. Ebben a hónapban ötezer forintos költséggel vásárolnak a könyvtár részére új, komoly irodalmi és ideológiai értékeket jelentő könyveket. A város mostani vezetősége nemcsak szórakozást jelentő irodalmi műveket, hanem komoly nevelő, ismeretterjesztő, tudományos könyveket is ad a könyvtár látogatói kezébe.

Hatvan éve írtuk

1959. január 23., péntek

Kuruc kori csontvázakat találtak Nyíregyházán

Érdekes leletre bukkantak a Búza tér sarkán dolgozó csatornaépítő munkások. Négy csontvázat, köztük egy gyermek és három felnőtt csontvázat emeltek ki a földből. A felnőttek közül az egyik be­zúzott koponyával, a másik pedig hátracsavart karral feküdt, míg a gyermek csontvázánál szőke hajmaradványokat is fel tudtak fedezni. Mind a négy csontváz hason fekve és lábbal délkeleti irányba, mintegy hatvan centiméter mélységben volt eltemetve. A fejükön XVIII. századi rozsdabarna színű, kuruc jellegű nemezkalap volt, mely minden kétséget kizáróan bizonyítja, hogy az áldozatokat a kuruc időkben temethették el az említett helyen. A talált csontvázakat Budapestre szállítják, a nemezkalapok a nyíregyházi múzeumban maradnak.

Ötven éve írtuk

1969. január 25., szombat

Kovacsics Gyula a Szpari edzője

Az NB II.-es Nyíregyházi Spartacus vezetősége Kovacsics Gyulát nevezte ki edzőnek, aki elmondta: – Feltétlenül bízom a csapatban. A korábbi véleményekkel ellentétben azt állítom, hogy a keret minden játékosa képes lesz helytállni. A következő játékosokra számítunk: Pilcsuk, Illés, Divinyi, Bíró, Kaskötő, Siska, Zsíros, Orosz, Varga, Balogh, Szekrényes, Kádár, Kállai, Harcsa, Eszenyi, Sorbán, Tóth, Becser, Bakonyi. Reménykedek, hogy fizikailag és taktikailag is felkészülten várjuk a bajnoki folytatást.

Negyven éve írtuk

1979. január 27., szombat

Tovább épül a 4-es főút

Elfogadták a KPM megyei közúti igazgatóság ez évi tervét, amely szerint 314 millió forintot költenek beruházásokra. Ebből a megyei főúthálózat korszerűsítésére 166 millió forintot használnak fel. Az egyik legfontosabb, hogy az eredeti terv szerint folytatódik a 4-es számú főútvonal nyíregyházi átkelési szakaszának építése. A Közúti Építő Vállalat várhatóan még az idén befejezi a többéves munka első szakaszát a Debreceni úti felüljáró átadásával.

Harminc éve írtuk

1989. január 23., hétfő

Megújulhat a munkásőrség

Vásárosnaményban Bereg munkásőreinek a tanácskozásán a parancsnoki értékelésben elhangzott, hogy a munkásőrség a megújulás útjára lépett. Székely János vezérőrnagy dicsérte a tiszaszalkai Magyar Acél, a vásárosnaményi, a nyírmadai és a tarpai termelőszövetkezet, a Nyírmadai Állami Gazdaság, valamint a Medicor munkásőreinek a teljesítményét.

Húsz éve írtuk

1999. január 25., hétfő

Négyszázötvenezerért hirdette a veséjét

Végső elkeseredésében az egyik napilaphoz fordult egy geszterédi nyugdíjas: „Eladnám az egyik kiváló vesémet. Az ára 450 ezer forint”. Ennyi pénztől fosztották meg előző évben a betörők.

– Tizennégy év alatt kuporgattam össze a pénzt a tetőjavításra. Nyolcan látták a betörést, de senki sem mert vallani. Elkeseredésemben döntöttem úgy, hogy áruba bocsátom a saját szervemet. Az volt a szándékom ezzel, hogy felrázzam ezzel azoknak a lelkét, akiknek van igazság­érzetük. Nincs mitől félnem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában