Helyi közélet

2019.02.07. 19:04

360 fokos videó: Még soha nem készült ilyen portré a popsztárról

Nyíregyháza - Harmadik állomásához érkezett a Tekerd! csoport Keverd a kockákat! című rendezvénysorozata: Nyíregyházán Michael Jackson arcképe készült el építőkockákból.

Nyíregyháza - Harmadik állomásához érkezett a Tekerd! csoport Keverd a kockákat! című rendezvénysorozata: Nyíregyházán Michael Jackson arcképe készült el építőkockákból.

A Tekerd! csoport 2014 szeptemberében alakult a Nyíregyházi Szakképzési Centrum Wesselényi Miklós Középiskolája, Szakiskolája és Kollégiumának diákjaiból. A csapat tagjai már számtalan képet hoztak létre apró építőkockákból: lemezborítók, filmplakátok és szuperhősök mellett például Kodály Zoltán és Jósa András portréját is elkészítették.

– Megnyertük Amerikai Egyesült Államok nagykövetségének pályázatát, így jöhetett létre a Keverd a kockákat! rendezvénysorozat – mondta el a Hudák Zsolt, az iskola tanára és a Tekerd csoport vezetője. – Középiskolásokat szeretnénk bevonni a programba, hogy megismerjék azokat a színesbőrűeket és nőket, akik hatalmas eredményeket értek az USA történelmében.

A Keverd a kockákat! eddig Zalaegerszegen és Miskolcon járt, összesen az ország tíz településére látogat majd el a Tekerd! csoport. Budapest lesz az utolsó állomás, ahol szeretnék az összes képet egyszerre bemutatni. Nyíregyházán kilenc középiskolából érkeztek a 6-7 fős csoportok a Váci -Mihály Kulturális Központba, hogy részt vegyenek a rendezvényen. A programnak köszönhetően eddig Martin Luther King, Mary Jackson és Amelia Earhart arcképe készült el.

– A nyíregyházi rendezvényen Micheal Jackson arcképét építették meg a diákok – tette hozzá Hudák Zsolt. – A csapatoknak egy híres amerikai portréjával kellett jelentkezni, egy háromtagú bizottság döntött arról, hogy melyiket tudnánk a legjobban megépíteni. A bírálók között volt Tondora Judit grafikusművész, aki a Csodanőt rajzolta a DC Comics-nak.

Michael Jackson képmását 150-szer 150 centiméter nagyságban, összesen 36100 építőkockából készítették el. A résztvevőket emellett játékos vetélkedő is várta, amelynek a végén a Krúdy Gyula Gimnázium győztes csapata egy vándorkupát vihetett haza.

Nézz körbe 360 fokban!

A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera háta mögött! Még több 360 fokos videóért iratkozz fel a Hírek 360 YouTube-csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook-oldalát!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában