Helyi közélet

2019.03.27. 14:06

A Fülesbagoly szárnyai alatt

Pócspetri - A szabolcs-szatmár-beregi együttes bejutott a zenei tehetségkutató verseny döntőjébe.

Pócspetri - A szabolcs-szatmár-beregi együttes bejutott a zenei tehetségkutató verseny döntőjébe.

A Fülesbagoly Tehetségkutatóra olyan magyarországi és határon túli magyar együttesek, előadók jelentkezését várták, akik élőben, hangszerekkel zenélnek, vannak saját dalaik, és nem rendelkeznek lemezkiadói és országos rádiós múlttal.

Három éve alakultak

Ezúttal összesen 159-en neveztek a könnyűzenei vetélkedőre, és a szakmai zsűri tagjai közülük választották ki azt a tízet, akik március 30-án felléphetnek a döntőben Martonvásáron, a Brunszvik-Beetho­ven Kulturális Központban. A finálé egyik résztvevője Pócspetriből a Periscope is.

– Noha csak három éve alakultunk, már elmondhatjuk magunkról, hogy több fesztiválon is visszajáró vendégek vagyunk – jegyezte meg Takács Máté (ének, gitár), az együttes ófehértói frontembere. Tamás Balázs (dob) és Májer Attila (basszusgitár) Pócspetriben élnek, Magyar Tamás (gitár) pedig onnan származott el, ő Nyíregyházáról jár el baráti hangulatú próbákra.

A pop-rock, pop-punk vonalon mozgó csapat eltökélte, hogy saját dalokkal lépnek fel. Először egy nyíregyházi hangstúdióban rögzítették a Lentről összeállításukat öt számmal. Aztán a budapesti Grenma Stúdióban vették fel a Félélet, a Vigye helyettem más, a Nem szól bennem és az YZ opusokat.

– Felléptünk már többször a kisvárdai LESZ Feszten és a nyírbátori DeathCrew Fesztiválon, ott voltunk a Papp László Budapest Sportarénában a MOL Remixen, az idén pedig megnyertük a nyíregyházi Club Hollywoodban az Öröm a zene tehetségkutatót. Mindenki munka mellett, hobbiból zenél, és addig csináljuk, amíg jól érezzük magunkat. Az mindenképpen fontos visszaigazolás, hogy eljutottunk a Fülesbagoly Tehetségkutató döntőjébe. Már a részvétel lehetőségétől is szárnyalunk, minden egyéb hab a tortán.

LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában