Helyi közélet

2019.03.13. 14:35

Aranyosapáti a szíve közepe - Hazalátogat ősei szülőföldjére a New York-i kormányzó

Aranyosapáti, Budapest - New York állam egykori kormányzója lesz a díszvendég az aranyosapáti ünnepségen.

Aranyosapáti, Budapest - New York állam egykori kormányzója lesz a díszvendég az aranyosapáti ünnepségen.

A napokban Magyarországra látogatott George Pataki magyar származású amerikai politikus, aki 1995 és 2006 között New York állam kormányzója volt. A politikus Aranyosapáti­ból származó ősök utóda, Budapesten fogadta dr. Tilki Attila országgyűlési képviselőt és Kazsuk Csabát, Aranyosapáti polgármesterét. A település vezetője lapunk számára fel­idézte a találkozót.

Töltött káposzta

– Különleges nap volt az életemben, amikor dr. Tilki Attila képviselő úr felhívott, hogy sikerült a mindössze két napig Magyarországon tartózkodó politikussal egy találkozót megszerveznie. Az Intercontinental Szállodában fogadott bennünket a volt kormányzó, akivel áttekintettük a település fejlesztéseit. George Pataki nagyon örült, hogy Aranyosapáti sok-sok pályázatot nyert. Elmondta, hogy a nagymamája Aranyoson a görögkatolikus templomba, míg a nagyapja Apáti római katolikus templomába járt. A falu – ahogy mondta – a szíve közepe.

– Meghívtam, és el sem akartam hinni, hogy egyből igent mondott. Májusban jön, én azt szeretném, hogy ő legyen a díszvendégünk a megújult iskola átadási ünnepségén. Annyit kért, hogy „töltött káposzta legyen, mert ami itt Budapesten van, az nem jó”. Nem gondoltam 9 éves koromban, amikor fellépőként szerepeltem a kormányzó úr egy korábbi látogatása során, hogy egyszer még én hívhatom meg mint polgármester George Patakit szeretett falunkba, Aranyosapátiba – mondta Kazsuk Csaba polgármester.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában