Helyi közélet

2019.03.06. 17:58

Jobbik sajtótájékoztató: Ezért intenek búcsút a fiatalok a szülőfalujuknak

Nyíregyháza - Se munkahelyek, se falusi CSOK címmel tartott közös sajtótájékoztatót dr. Gyüre Csaba, a Jobbik országos alelnöke és Adorján Béla, a párt megyei alelnöke.

Nyíregyháza - Se munkahelyek, se falusi CSOK címmel tartott közös sajtótájékoztatót dr. Gyüre Csaba, a Jobbik országos alelnöke és Adorján Béla, a párt megyei alelnöke. Elhangzott: megyénk abszolút vesztese lett az úgynevezett falusi CSOK programnak, többek között a roma kisebbség körében jellemző felelőtlen gyermekvállalások miatt. Csalódottak a kistelepüléseken élő fiatalok, mert csak nagyon kevesen vehetik igénybe a családi otthonteremtési kedvezményt.

– Az én választókörzetemben 89 település található, ebből 87 ötezer lakos alatti, viszont mindössze 27 vehet részt a programban. Ám nem csupán emiatt intenek búcsút sokan a szülőfalujuknak ebben az alapvetően mezőgazdaságból élő megyében: tavaly a rekord alacsony felvásárlási árak miatt veszteséges évet zártak a gazdák, ha a termés a fán, a földön marad, nincs szükség napszámosokra sem... Sok kistelepülésen sem óvoda, sem iskola, sem helyi körzeti orvos nincs, messze a kórház, kevés a korrekt béreket ígérő és adó munkahely – mondta Adorján Béla.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában