Helyi közélet

2019.03.03. 09:58

Még Algéria is „házhoz jött”…

Nyíregyháza - Bemutatták a nyaralóhajót, amit akár a Felső-Tisza-vidéken is lehet majd látni már ebben az évben.

Nyíregyháza - Bemutatták a nyaralóhajót, amit akár a Felső-Tisza-vidéken is lehet majd látni már ebben az évben.

A harminc ország megközelítőleg háromszáz kiállítója között ott volt a vásárosnaményi Tourinform-iroda is a négynapos Utazás 2019-en, amit szokás szerint a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban rendeztek meg – nagy érdeklődés mellett.

Vásárosnamény vonzereje

– Érdemes volt elvinni a kiadványainkat a kiállításra, hiszen az összes elfogyott. Büszkék vagyunk a nemrég elkészült digitális brosúránkra, amiben a betűk és a képek helyett a filmjeink beszélnek rólunk – említette Liptákné Juhász Anikó, a beregi Tourinform iroda vezetője, aki hozzáfűzte, hogy a digitális brosúrában a településre jellemző Zoárd-napi, adventi és imázsfilmek mutatják be a város és a Felső-Tisza vidékének értékeit.

– Sokan keresték a standunknál a kerékpározási és a fürdőzési lehetőségeket, a kulturális és a természeti látnivalókat. Mivel mindezekben bővelkedik a térségünk, bízunk benne, hogy a nagy érdeklődés az idei látogatószámokban is megmutatkozik.

Az idei Utazás kiállítás a negyvenkettedik volt a sorban, és ezúttal a Budapest Boat Show-val és az Afrika Expóval egy időben bonyolították le.

Abdelkader Dehendi a külföldi díszvendég, Algériai Népi Demokratikus Köztársaság budapesti nagykövete kiemelte: Algéria stabil, biztonságos ország, az ENSZ jelentése szerint a kontinens legbiztonságosabb országa. Elmondta, hogy néhány napon belül átadják az országban Afrika legnagyobb repterét, ami lehetővé teszi majd a gyorsabb eljutást Magyarországról Algériába.

A belföldi díszvendég Bács-Kiskun megye és Kecskemét volt. Rideg László, a Bács-Kiskun megyei közgyűlés elnöke megjegyezte: a megye szlogenje „Bács-Kiskun boldoggá tesz”, amit a megyék közötti boldogságfelmérés kiemelkedő eredménye miatt választottak.

A kiállításon megmutatták, hogy mitől boldogok az ott élők. A megyében található a legtöbb termálfürdő és gyógyhely Magyarországon, és az ország ötödik legnagyobb tava mellett Európa legnagyobb pincefaluja is ott van – 1200 pincével. Kecskemét az ország egyik legdinamikusabban fejlődő városa: az üzleti turizmus az autógyár miatt jelentős, és számos konferenciát is tartanak. Két év múlva megnyílik a kecskeméti repülőtér polgári használatra is.

Bérelhető nyaralóhajó

– Nagy sikere volt a bérelhető nyaralóhajónak, amit bárki megtekinthetett a kiállításon – jegyezte meg Liptákné Juhász Anikó.

A nyaralóhajózási program keretében húsz hajót vásároltak, közülük a legelsőt, a Nicols Estivale Octo típusú hajót állították ki. Az idén kísérleti jelleggel indul el a nyaralóhajózás a Tisza-tavon és a Felső-Tisza-vidéken.

LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában