Helyi közélet

2019.04.03. 15:01

Nő az összefogás a nők körében

Nyírpazony - Kitüntetett figyelmet és nótacsokrot kaptak a hölgyek a Nyírpazonyi Nők Klubjában.

Nyírpazony - Kitüntetett figyelmet és nótacsokrot kaptak a hölgyek a Nyírpazonyi Nők Klubjában.

– A célunk e rendezvénnyel nem más, mint hogy együtt ünnepeljünk azokkal, akikkel egész évben együtt dolgozunk, mégpedig egy célért: településünk még szebbé, élhetőbbé és szerethetőbbé tételéért. A közösségi élet felpezsdítéséhez szükségesek, de nem elegendőek csupán a tárgyi feltételek, eszközök, fontos, hogy a személyes kapcsolatok, együttműködések is elmélyüljenek közöttünk.

- Éppen ezért úgy döntöttünk, hogy a Nyírpazonyi Nők Klubja szervezésében, a nagyközség önkormányzatának támogatásával létrejött nőnapi ünnepségünkre az idén meghívjuk azokat a női dolgozókat is, akik itt, helyben különböző intézményeknél, szolgáltatócégeknél dolgoznak, illetve civil szervezeteknél tevékenykednek – kezdte megnyitóbeszédét Ungvári Sándorné, a klub elnöke.

Értékes munkát végeznek

Dubay László polgármester köszöntőjében Szent Ágostontól idézett, miszerint: „Ha Isten a nőt a férfi urává akarta volna tenni, Ádám fejéből vette volna. Ha rabszolgájává, a lábából. Ámde oldalából vette, mert élettársává, egyenlő párjává akarta.” A településvezető rámutatott: a nők családban (gyermeknevelés, háztartásvezetés) és munkahelyen betöltött szerepe rendkívül értékes, ezt alkalmanként kifejezzük, megköszönjük nekik egy-egy szál virággal, ajándékokkal, a mindennapokban viszont legalább ilyen fontos, hogy segítsük munkájukat és őszinte tisztelettel, szeretettel vegyük körül őket.

A közel 150 fős nyírpazonyi „hölgykoszorúnak” nótacsokrot nyújtott át az idén az önkormányzat képviselő-testülete és a nők klubja: Nyíri Szabó Sándor és Sipos Izolda magyarnóta-énekesek, Botos Lajos prímás és Csernák Tibor zongorista előadásában csendült a nóta a nőnapi ünnepségen.

Ungvári Sándorné lapunknak elmondta: pár nappal korábban közgyűlést tartottak, amelyen elhangzott: a 16 éve működő, összesen 60 tagot számláló Nyírpazonyi Nők Klubja tavaly sem tétlenkedett, mintegy 70 rendezvény fűződik a nevükhöz.

„Mindenütt” jelen vannak

– Jótékonykodtunk, felléptünk, színházban és múzeumban jártunk, egészségügyi szűrést szerveztünk, kirándultunk, szóval sokszor, sokféleképpen vittük jó hírét Nyírpazonynak. Rendszeresen tartjuk a kapcsolatot a lakossággal és távolabbi civil szervezetekkel. Új kenyér ünnepe, őszi mulatság, Márton-napi vigasság, bálok, fesztiválok, egyéb ünnepségek, koszorúzások, megemlékezések, Aranyalma-napok, Színi-hét, „Szeretlek, Nyírpazony”, közgyűlések – sorolta az eseményeket címszavakban a klubelnök.

PI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában