Hagyományőrzés

2019.05.30. 12:54

Íjászok Harangodon

Az eredményes íjászokat arany-, ezüst- vagy bronzveretekkel, illetve -éremmel és oklevéllel díjazták.

Egy kis bemelegítés a hat korcsoport íjászainak versenye előtt | Fotó: Sipeki Péter

A Nagykállói Csillagösvény Íjász Egyesület íjásztalálkozót és minősítőversenyt rendezett Harangodon.

Történelmi utazás

Természetes zöldövezet, kiváló adottságokkal bíró helyszín fogadta az íjászokat az idén is. Az esős, változékony időjárás sem szegte kedvét az indulóknak, az íjászoknak a nemrégiben megrendezett versenyen lehetőségük volt megszerezni minősítő vereteiket, ami előfeltétele a Keleti Gyepű-tagságnak, valamint a Régiók viadalának.

A hagyományőrző íjászok, mint mindig, most is korhű viseletet és fegyvereket, tradicionális hangszereket és zászlókat felvonultató, hat korcsoportba rendeződött versenyén bárki indulhatott történelmi, vadászreflex, longbow vagy barebow íjával – számolt be az egyesület közösségi oldalán. A történelmi utazást a kürtszó és a dobok zengése, valamint a kopjás zászlókkal felvonuló sereglet koronázta meg. A virtus a távlövő számok versenyével rajtol, amelyen a 70 méterre kiállított, korsó alakú puta eltalálása és a 120 méterre kijelölt területre belövés volt a cél.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában