Évértékelő

2019.05.19. 08:00

Kamarai küldöttgyűlés és díjzuhatag

A kamara szoros kapcsolatot tart fenn a szakképző intézményekkel.

A díjazottak egy csoportképre is összeálltak

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a napokban tartotta meg évértékelő küldöttgyűlését. Pekó László, a kamara elnöke tájékoztatójában kifejtette: a megyei szervezet 2018-ban is eredményesen és költséghatékonyan gazdálkodott. A küldöttgyűlés központi témája a kamara előző évi gazdálkodásának értékelése és a 2019. évi pénzforgalmi terv elfogadása volt.

A kamara elnöke a számszaki beszámolókhoz kapcsolódóan ismertette, hogy a kamara önkéntes taglétszáma továbbra is stabil, az igénybe vehető szolgáltatások köre egyre szélesebb, alkalmazkodva a kamarai tagok és a kötelező regisztrációnak eleget tevő vállalkozások igényeihez.

Pályázatfigyelő rendszer

A szolgáltatások közül egyre többen használják ki a bel- és külföldi üzleti partnerközvetítő szolgáltatásokat, valamint a rendezvény- és pályázatfigyelő rendszert is. Nagy a vállalkozói érdeklődés a kamara által regisztrált szervezeteknek biztosított gazdasági, pénzügyi jogi tanácsadásra, de a szakmai előadások és konferenciák iránt is nagy az érdeklődés. Fontos szerepet vállal a kamara a szakképzési feladatok ellátásában, szervezi és bonyolítja a szakmai szintvizsgákat, a Szakma Kiváló Tanulója Verseny megyei selejtezőit, szakmai tanácsadást és ellenőrzést végez a tanulók gyakorlati foglalkoztatásához kapcsolódóan.

A kamara szoros kapcsolatot tart fenn a szakképző intézményekkel, szakképzési centrumokkal, pályaorientációs tevékenységgel segíti az általános iskolák tanulóinak pályaválasztását. Tavaly több mint 100 mesterlevelet adhattak át azoknak a szakembereknek, akik tanulók képzésével foglalkoznak, közülük 25-en a Nemzetgazdasági Minisztérium által finanszírozott mesterképzésen vehettek részt, a többi résztvevőnek a kamara adott jelentős kedvezményt a képzéshez.

A kereskedelmi és iparkamara fontos feladatának tekinti, hogy a tanulóképzésben közvetlenül résztvevő szakemberek megfelelő, alapos ismeret – elméleti, gyakorlati, pedagógiai – birtokában adhassák tovább a tudásukat a fiatal szakembereknek. Kiemelt feladatként kezelik a gazdálkodó szervezetek széles körű bevonását a gyakorlati képzésbe, szakmai tanácsadással segítik a tanulók foglalkoztatásával kapcsolatos gyakorlati feladatellátás megismertetését. A küldöttek a 2018. évi mérlegbeszámolót, valamint a 2019. évi költségvetési tervezetet elfogadták, mely után az elmúlt évek szokásainak megfelelően Pekó László kamarai kitüntetéseket adott át az elismerésre érdemes vállalkozásoknak és személyeknek, a kiváló tanulóknak és oktatóknak. A kitüntetések mellett pénzbeli juttatásban is részesítette az országos szakmai tanulmányi versenyeken eredményesen szereplő helyezetteket és felkészítő tanáraikat.

A küldöttgyűlésen Pekó László ünnepélyes keretek között a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Elnöki Aranyérmét adta át Urbán Lajosnak, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara általános alelnökének, Topjánszki Irénnek, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara küldöttjének, Balku Ágnesnek, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara pénzügyi vezetőjének a kamaráért kifejtett önzetlen és aktív tevékenységükért.

A 2019. évi kamarai küldöttgyűlés további kitüntetettjei

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamaráért díj: Vasváry Zoltánné; Az Év Vállalkozása díj: Carbon Black Kft.; Az Év Ipari Vállalkozása díj: Swiss Krono Kft.; Az Év Kereskedelmi Vállalkozása díj: Madura és Madura Kft.; Az Év Kézműves Vállalkozása díj: Semjényi Brigitta; Az Év Szolgáltató Vállalkozása díj: Gliba Autószervíz; Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye Szakképzéséért díj: Kajdy József (Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara), Görömbei Sándorné (Görömbei Cukrászat Kft.), Kelemen Lászlóné (Nyíregyházi SZC Zay Anna Egészségügyi, Informatikai Szakgimnáziuma és Kollégiuma); Kiváló Gyakorlati Képzőhely díj: Hot & Cold Therm Kft.; Kiváló Gyakorlati Oktató díj: Baksa Sándor (Kisvárdai SZC II. Rákóczi Ferenc Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája), Károly Zoltánné (egyéni vállalkozó), Kliebert Zsolt (Nyíregyházi SZC Inczédy György Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma), Szakács Pál (Nagykállói Kállay Rudolf Szakközépiskola), Szoboszlai Gyula (Anno-Food Kft.), Kiváló Tanuló díj: Ács Szabolcs (NYSZC Wesselényi Miklós Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma), Balogh Sarolta (MSZC Kállay Rudolf Szakközépiskolája), Böszörményi Dávid (MSZC Bethlen Gábor Szakgimnáziuma Szakközépiskolája és Kollégiuma), Kardos Dóra (NYSZC Zay Anna Egészségügyi, Informatikai Szakgimnáziuma és Kollégiuma), Sinka Ádám (Kisvárdai SZC II. Rákóczi Ferenc Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája), Sipos Barnabás (Nyíregyházi SZC Inczédy György Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma), Soltész Imola Veronika (NYSZC Sipkay Barna Kereskedelmi, Vendéglátóipari, Idegenforgalmi Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma), Szász Gergő (MSZC Déri Miksa Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma), Vasvári Dániel (NYSZC Bánki Donát Műszaki Középiskolája és Kollégiuma)

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában