ajak

2019.07.23. 08:16

Ápolják és bemutatják a hagyományokat

A település önkormányzata az idén 11. alkalommal rendezi meg az Ajaki Nemzetközi Lakodalmas és Hagyományőrző Fesztivált.

Az augusztus 2–3-ai rendezvény célja ezúttal is a hagyományok bemutatása, ápolása.

Viseletben pompáznak

Egyedülálló az országban a ma is élő jegyingvitel, a lakodalmas menet, a menyasszonykikérés, az esketés, az ajaki csárdás és a körtánc, mindez megtűzdelve menyasszonypogácsával, kőttes kaláccsal na és persze borral kínálgatással. Az már csak ráadás, hogy az ifjú pár nagy­anyáink, dédapáink viseletében pompázik a násznépben.

Az idei évet a város képviselő-testülete a Fiatalok Évének nyilvánította, és ez a programsorozatban is megmutatkozik. A hagyományok felelevenítése mellett motorostalálkozóval, Stuntrider show-val, ízletes ételekkel, szórakoztató programokkal kedveskednek a résztvevőknek. A kétnapos rendezvényen fellépnek Szabolcs megye Lordjai és a Miladyk, az Ocho Macho, a Margaret Island és a Honeybeast.

Ajak városa hosszú évek óta szoros kapcsolatot ápol több határon túli településsel, a fesztiválra Lengyelországból, Kárpátaljáról, Felvidékről és Erdélyből egyaránt érkeznek vendégek, akik saját kultúrájukból mutatnak ízelítőt az érdeklődőknek, műsorukkal gazdagítva a rendezvényt, amelyre a belépés ingyenes.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában