Nyíregyháza-Mandabokor

2019.08.27. 15:56

Kívül-belül megújult a bokortanya óvodája

Az utolsó simításokat végezték a Gyermekek Háza Déli Óvoda mandabokori telephelyén kedden, amikor Vassné Harman Gyöngyi, a városrész önkormányzati képviselője, egyben a telephely felelőse sajtótájékoztatóval egybekötött helyszíni bejárást tartott.

Forrás: Fotó: Matyasovszki József

A munkások tulajdonképen csak a hivatalos esemény idejére tartottak szünetet és utána folytatták is tovább a munkát, hiszen a következő hétfőtől már itt is fogadják a gyermeket. Ez az intézmény is egyike annak a 17 óvodának és egy bölcsődének, amelyek 2019-ben újulhattak meg zömében TOP-os forrásból, méghozzá több mint bruttó 1,1 milliárd forint összegből, kisebbrészt pedig önkormányzati önerő felhasználásával.

– A mandabokori telephelyünk felújítására bruttó 33 millió forintot fordított az önkormányzat az említett pályázati forrásból. A pénzből teljes – lábazati, homlokzati és födém – szigetelést kap az épület. Megértek a cserére a korábban érintetlenül hagyott homlokzati nyílászárók, és korszerűbb lett az új radiátorokkal felszerelt fűtésrendszer is, ráadásul a tetőre napelemek kerültek – összegezte lapunknak a végeredményt Vassné Harman Gyöngyi. Elmondta továbbá, hogy az épület statikai megerősítésre szorult, s mivel azt a pályázati pénzből nem lehetett finanszírozni, a város további bruttó 13,6 milliót adott a beruházás mellé.

Egyelőre ugyan még hátra van a külső színezés, az elkövetkezőkben kezdenek a padlásfödém szigeteléshez, és az elektromos munkákból is maradt elvégezni való, az intézményben gőzerővel szépítgették, takarították a csoportszobákat, hogy a hétfői kezdés zavartalan lehessen. És az öröm amiatt is teljes, mert a Gyermekek Háza Déli Óvoda tizenkét intézményegységéből ezúttal négy válik modernebbé, és már a felsősimai és a butykatelepi telephelyen is a gyerekek fogadására készülnek, illetve a Manóvár Tagintézmény munkálatai is a végéhez közelednek.

MJ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában