"A jövőnek szól"

2019.08.26. 13:28

Modernebb lett az óvoda

Kiegészítésül egy ajándékokkal teli csomagot is kaptak a gyerekek a polgármestertől.

Fotó: Dodó Ferenc

A Tündérkert Keleti Óvoda Élet úti telephelye önmagában is a béke szigete, s különösen azzá vált, miután egy önkormányzati projekt részeként a kis nyeregtetős épület energetikai korszerűsítéssel megújult. Hétfőn tartották az intézmény ünnepélyes átadóját, amelyen dr. Kovács Ferenc polgármester is megtekintette a bruttó 22 millió forint értékű beruházás végeredményét. A pénzből a padlásfödémet, a külső homlokzatot és a lábazatot szigetelték le a kivitelezők, az épület új radiátorokat kapott, a tetőre pedig 3 kilowattos napelemek kerültek, sőt még az akadálymentesítést is megoldották.

 

Jövőnek szóló beruházások

Dr. Kovács Ferenc a köszöntőjében elmondta, hogy az önkormányzati, illetve családbarát, munkábaállást segítő intézmények korszerűsítését célzó, több ütemből álló program részeként összesen 17 óvoda és egy bölcsőde lett komfortosabb, modernebb. Mindez az önkormányzati önerővel együtt az egymilliárd forintot is bőven meghaladta (pontosan 1,14 milliárdba került), további 51 millió forintot pedig eszközök beszerzésére fordítottak. A beruházássorozat lassan lezárul, de közbeszerzési okokból egy óvodafelújítás még hátra van, viszont ezt – az orosi Deák Ferenc utcai Nefelejcs tagintézményt – is átadják jövő nyáron – ígérte a városvezető.

– Minden tavalyi és idei beruházás a jövőnek szól, és nem csak azért, mert általuk lecsökkennek az üzemeltetési költségek, hanem azért is, mert ami az intézményfenntartás magas költségeiből megmarad, azt a jövőben másra tudjuk majd fordítani – zárta mondandóját dr. Kovács Ferenc.

Az ünnepségen jelen volt a településrész önkormányzati képviselője is. Dr. Tirpák György hangsúlyozta, hogy 2013 őszétől egyre-másra van okuk az orosiaknak az örömre. – Összesen 18 útaszfaltozást számoltam össze, és az óvodafelújításokat is ide számolva elmondhatjuk, ilyen fejlődés, ennyi beruházás az orosi településrészen még nem volt – fogalmazott a képviselő. Török Edit, a Tündérkert székhelyintézmény-vezetője zárásképpen a köszönet hangján szólva kiemelte: a legfogékonyabb korban lévő gyerekek számára egy ilyen beruházásnak pedagógiai jelentősége is van. Amellett ugyanis, hogy mostantól 56 gyermek, 4 óvónő, 2 dajka örülhet a komfortosabb óvodának, a megváltozott közeg környezettudatosságra és elfogadásra is nevel.

Már csak az ünnepélyes szalagátvágás maradt hátra, ám mielőtt előkerültek volna az ollók, dr. Kovács Ferenc egyéb meglepetéssel is készült. Egy nagy doboz LEGO és DUPLO-kocka-csomagot hozott, és az ajándékot együtt bontogatta az izgalomtól kipirult arcú csöppségekkel.

MJ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában