Gyorsan fejlődik a térség

2019.09.10. 12:02

Mertek nagyot álmodni

A nyírparasznyai költségvetés még stabilabbá válhat az új hűtőháznak köszönhetően.

Kovács Sándor országgyűlési képviselő, Gyopáros Alpár, a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos és Fülöp István, a Mátészalkai Járási Hivatal vezetője beszélget az átadóünnepség előtt – háttérben az új hűtőház

Fotó: Tarnavölgyi Gergely

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, Gyopáros Alpár kormánybiztos jelenlétében hűtőházat adtak át Nyírparasznyán. A 462 millió forintos uniós támogatásból megépült hűtőház révén stabilizálódhat az önkormányzat költségvetése, javulhat a régió munkaerőpiaci helyzete, s a helyi mezőgazdasági vállalkozók is profitálhatnak a beruházásból.

Kovács Sándor országgyűlési képviselő, Gyopáros Alpár, a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos és Fülöp István, a Mátészalkai Járási Hivatal vezetője beszélget az átadóünnepség előtt – háttérben az új hűtőház
Fotó: Tarnavölgyi Gergely

 

Hab a tortán

– Mindig igyekeztünk minél hatékonyabban felhasználni az állami és az uniós forrásokat, azt gondolom, az elmúlt öt évben elért eredményeink is önmagukért beszélnek – kezdte ünnepi köszöntőjét Szabó János, aki polgármesterként tizenhét esztendeje vezeti a települést. Felidézte: utakat aszfaltoztak le, kerékpárutak épültek a kistelepülésen, az új hűtőház pedig a hab a tortán.

– Ez az első ipari jellegű beruházás a településen, így nem véletlen, hogy Gyopáros Alpár nálunk vendégeskedik, a kormánybiztos egyébként a legmagasabb rangú politikus, aki eddig tiszteletét tette Nyírparasznyán – fogalmazott Szabó János. A polgármester elmondta: a beruházás ötlete három éve fogalmazódott meg benne, a hónap végén pedig már kezdődhet is a próbafagyasztás és a -tárolás, ebben a vajai Mantar Kft. is közreműködik majd. – Az összeg, amit eddig a kormánytól ­„önhiki” vagy egyéb jogcímeken kértünk és kaptunk, az most a hűtőház bevétele révén kerül majd be a költségvetésünkbe. Minden bizonnyal stabilabb lesz a településünk működése – bizakodott Szabó János.

Példamutató együttműködés

– A jövőbe vetett hite 2002 óta stabil ennek a kistelepülésnek, már akkor mertek nagyot álmodni az itteniek, élükön Szabó János polgármesterrel. Ez a beruházás is jó példa arra, hogyan kell egy önkormányzatnak együttműködnie a helyi vállalkozásokkal és cégekkel. Ez minta lehet a választókörzetem többi településvezetője előtt is – fogalmazott a hűtőház ­átadóünnepségén Kovács Sándor országgyűlési képvi­selő.

A térség gyorsan fejlődik

– Mindig szívesen jövök a megyébe, kár, hogy öt órát kell emiatt autókáznom – mondta tréfásan a Csornáról érkező Gyopáros Alpár. A kormánybiztos szerint a térségünk rohamosan fejlődik, de a kormány a Magyar falu program forrásai révén még tovább szeretné erősíteni a vidéket, a vidék megtartóerejét.

– Arra ösztönözzük a fiatalokat, hogy maradjanak szűkebb pátriájukban, és ott keressék a boldogulást. Én hiszek az itteniek munkájában, hisz közismert, hogy a szabolcsi és a szatmári emberek mennyire szívósak – dicsérte régiónkat Gyopáros Alpár kormánybiztos, országgyűlési képviselő.

TG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában