Akadálymentesítették is az épületet

2019.09.06. 18:21

Új óvodában a szabolcsi gyermekek

Az épületet akadálymentesítették, s építettek hozzá egy korszerű tornaszobát is.

Dr. Vinnai Győző, országgyűlési képviselő, dr. Galambos Ildikó, a Nyíregyházi Járási Hivatal vezetője és Csegei László polgármester adták át pénteken az új óvodát.

Fotó: Palicz György

Új óvoda várja immár Szabolcs község gyermekeit, a gyermekintézményt pénteken avatták fel ünnepélyes keretek között. Egy elavult épület adott eddig otthont az óvodának, s ezen az állapoton szeretett volna változtatni a helyi önkormányzat. Uniós támogatásnak köszönhetően közel hatvanmillió forintból egy közelmúltban épített lakóházat alakítottak át a szakemberek gyermekintézménnyé. Az Árpád fejedelem nevét viselő óvoda épületét akadálymentesítették, építettek hozzá egy korszerű tornaszobát is, valamint modern fejlesztő játékokkal is felszerelték az intézményt.

Az új óvoda jelentőségét dr. Vinnai Győző országgyűlési képviselő és Csegei László polgármester méltatta. Mint kiemelték, fontos egy kis településen is, hogy korszerű körülmények között nevelkedjenek a gyermekek, ugyanakkor az óvoda hozzájárul a község lakosságmegtartó képességéhez is. Az avatási ünnepség részeként a település óvodásai műsorral kedveskedtek a vendégeknek.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában