Kelet-retro

2019.10.12. 08:00

Bicskával vágta le egy asszony orrát a kántorjánosi pásztor

Felidézzük, miről számolt be a Kelet-Magyarország 70, 50 és 30 évvel ezelőtt ezen a napon.

Bloody knife in sink with flowing blood. Murder concept background

Forrás: Dreamstime-illusztráció

1949. október 12., szerda

Bicskával vágta le egy asszony orrát a kántorjánosi pásztor

B. F. kántorjánosi községi pásztor egy alkalommal vasvillával szúrt meg egy ismeretlen embert. B. akkoriban – félve a büntetéstől – megszökött, s azóta bujkált. Most újra életjelet adott magáról, azonban nem a legszerencsésebb formában. B. M., aki vele egy háztartásban élt, a mezőn dolgozott, amikor látta, hogy B. F. előbukkan a kukoricásból. Rögtön felelősségre vonta a férfit, jelentkezésre szólította fel. A férfi válaszképpen leteperte, földdel tömte be a száját, előrántotta a bicskáját és levágta B. M. orrát. Az előszeretettel késelő B.-t a rendőrség letartóztatta.

1969. október 12., vasárnap

Nagy sikerű kárpát-ukrajnai turné – képünkön a munkácsi vár bástyáján táncol a nyíregyházi Szabolcs Népi Együttes

1989. október 12., csütörtök

Brutális gyilkosság Nagyszálláson – az elkövető felvágta az ereit

Október 10-én Nagyszálláson egy férfi brutálisan megerőszakolt és bántalmazott egy 77 éves nőt, aki meghalt. A Szabolcs-Szatmár Megyei Rendőr-főkapitányság életvédelmi alosztályának vezetőjétől kértünk tájékoztatást.

„K. I. 17 óra körül jelentette be, hogy a fia bement a 77 éves Sz. A. nagyszállási házába, s fél, hogy ott erőszakoskodni fog, mert már többször tett ilyet. URH-gépkocsival két járőr a helyszínre ment, s a zárt ajtót hatósági tanúk jelenlétében feltörték. Az ágyon az idős nőt holtan találták, egy másik heverőn a 34 éves K. J. tartózkodott, a bal csuklója öngyilkossági kísérlet nyomán erősen vérzett. Rohammentővel kórházba szállították.

A rendőrség eddigi adatai szerint K. J. az idős nő házába közösülési szándékkal hatolt be, amit brutálisan végre is hajtott. Az áldozaton bántalmazási nyomokat is találtak. Halálának pontos oka az igazságügyi orvosszakértői boncolás során derül ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában