Nyíregyháza

2019.10.05. 14:26

Építő jelleggel nálunk üléseztek az építészek

Az építészeti világnapra is előkészültek a szakmai tanácskozáson.

Forrás: Kohut Árpád

A Magyar Építész Kamara Területi Elnökök Tanácsa a Megyei Építész Kamara rendezésében Nyíregyházán tartotta a soros ülését, amelyen részt vesz a MÉK országos elnöksége, a megyei kamarai elnökök és Füleky Zsolt építészeti és építésügyi helyettes államtitkár is.

Kilenc éve volt utoljára

A találkozó keretében az építészszakma jelen lévő képviselői elsősorban a sóstói fejlesztéseket (állatparki beruházások, szállodák) tekintették meg.

Hasonló rendezvény utoljára 2010-ben volt a városban. A helyi építésztársadalom az erre az alkalomra készített bemutatkozó, összegző szakmai kiadványban és kiállítási anyagban foglalta össze az elmúlt évek legjobb terveit, összegezte az eredményeket, mértékadó eseményeket.

A rendezvény jól szolgálta az október 7-én esedékes építészeti világnap megemlékezéseire a felkészülést, illetve előhírnöke a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területi Építész Kamara őszi időszakra tervezett rendezvényeinek.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában