Kelet-retro

2019.10.08. 08:00

Pápai áldással szentelték fel a templomot Tiszalökön

Előkaptuk a 70 és 30 évvel ezelőtti Kelet-Magyarországot, hogy nosztalgiázzunk egy kicsit.

1949. október 8., szombat

Nyíregyházi rendőrkapitányság: kihágást követ el, aki Kossuth-címeres rendszámmal közlekedik

A napokban belügyminiszteri és közlekedésügyi miniszteri rendelet jelent meg, amely kimondja, hogy a közúti forgalomban lévő gépjárműveken a rendszámtáblákat át kell festeni, el kell távolítani azokról a régi Kossuth-címert és a címerek helyét a táblák alapszínével kell átfesteni. A gépjárművek rendszámtábláin az átfestést e hó tizedikéig kell elvégezni.

A nyíregyházi rendőrkapitány felhívást bocsátott ki, amelyben kihangsúlyozta: október 10-én már kihágást követ el az a gépjármű-tulajdonos, akinek a járművén régi címeres rendszámtábla van, járművét a rendőrség letiltja.

Encsencs után Tornyospálca következik a faluvillamosításban

Fokozott lendülettel láttak hozzá a nyíregyházi villanytelep munkásai a falvak villamosításához, hogy a kitűzött terveket a hároméves terv utolsó esztendejében is teljesíteni tudják. Jelenleg az encsencsi gépállomás villamosítási munkálatai folynak és előreláthatólag a jövő hét közepén be is fejeződnek. Encsencs után Tornyospálcára viszik el a vidámabb, könnyebb életet jelentő fényt a nyíregyházi brigádok.

1989. október 8., vasárnap

Pápai áldással szentelték fel a templomot Tiszalökön

Több ezren gyűltek össze szombat délután az új római katolikus templom felszentelésére Tiszalökön. Ez a templom az utolsó a háborús károk sorában, amit helybéli, országos és külföldi adományokból megépítettek. A modern építészeti stílusban elkészült templomot dr. Seregély István egri érsek szentelte fel. Felolvasták azt a pápai áldást tartalmazó táviratot, melyet II. János Pál megbízásából Casaroli bíboros küldött az egri érseknek, illetve a templomszentelő ünnepség valamennyi résztvevőjének.

17 ezer garnitúra üléshuzatot készítenek személygépkocsikra ebben az évben a Nyíregyházi Bútoripari Szövetkezetben. 8 ezret csehszlovák exportra szállítanak az új Škoda Favorit gépkocsihoz

Ezek is érdekelhetik