Máriapócs

2019.12.18. 17:00

Együtt készülnek az ünnepre

Az idén is megrendezik a már hagyományos Pócsi karácsonyt a nemzeti kegyhelyen.

Forrás: KM

Ebben az évben is gyertyagyújtással jelezték Máriapócson, a kegytemplom előtti téren, hogy elkezdődött a karácsonyt megelőző bűnbánati időszak. A görögkatolikus hagyomány szerint hat gyertya került az adventi koszorúra. Vasárnap délutánonként 16 órakor szeretettel vártak minden kedves hívet és érdeklődőt.

Énekek, versek

Az ünnepre való hangolódást az első gyertya gyújtásánál az egyházközség tagjai, a másodiknál a Szent II. János Pál Idősek Otthona lakói és dolgozói segítették. A harmadik gyertya meggyújtásánál a Szent Makrina Idősek Otthona lakói és dolgozói gyönyörű énekekkel és versekkel leptek meg mindenkit. Ezt követően a Nagy Szent Bazil Rendi Nővérek főnöknője, Bazilia nővér gyújtotta meg a gyertyát. A negyedik gyertya gyújtásánál a Dudás Miklós Görögkatolikus Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola harmadik osztályosai énekeltek és szavaltak.

Az ötödik gyertyánál az Ékes Virágszál Görögkatolikus Óvoda gyermekei szerepeltek. A hatodik gyertyát december 22-én 16 órakor gyújtják meg. Az ünnepre hangolódásban az atyák szép gondolataikkal segítették a lelki felkészülést. A Mária Könnyei Karitászcsoport tagjai minden egyes alkalommal édes süteménnyel és teával kedveskedtek.

Betlehemes pásztorjáték

Az idén is lesz Pócsi karácsony a nemzeti kegyhelyen. December 24-én 15 órától kántálók indulnak az atyák vezetésével a négy égtáj felől a bazilika előtti térre, ahol 16 órától kezdődik a hagyományos betlehemes pásztorjáték – tájékoztatta lapunkat ­Palóczy Tímea.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában