orvosi ügyelet

2019.12.28. 07:00

Éjjel-nappal van ügyelet

Hat napig a központi orvosi ügyeleten látják el a betegeket.

Fotó: Pusztai Sándor

A város csendes volt december 25-én délután, emberek sem jártak az utcán, a nyíregyházi központi orvosi ügyeleten azonban sokan vártak orvosi vizsgálatra.

Szülők ölelték, vigasztalták a kicsiket, akik köhögés, láz miatt érkeztek a Szent István utcai épületbe, de volt olyan csöppség is, aki fogzás miatt szorult orvosi segítségre.

– Egyelőre nincs a szokásos hétvégi ügyelettől nagyobb beteglétszámunk, habár már itt a téli időszak, és a légúti megbetegedések egyre gyakoribbak – mondta érdeklődésünkre dr. Terdik Mihály Gergely gyermekorvos, s megtudtuk, az ügyeletben lévő másik doktornőt, dr. Mérnyi Ágnest éppen házhoz hívták egy kis beteghez.

– Senki sem szereti a karácsonyi ügyeletet – mosolyodott el a doktor, és azonnal hozzátette: szükséges és fontos, hogy az ünnepek alatt is éjjel-nappal orvoshoz fordulhassanak a betegek, ha nem szorulnak kórházi ellátásra.

– Van olyan kollégánk, aki szinte minden szilveszterkor vállalja az ügyeletet, megosztjuk a feladatokat – mondta Terdik doktor, miközben egyre többen lettek a váróban.

Hat napig ügyelet

– Különleges az idei év, hiszen hat napig nincs háziorvosi ellátás, így az ügyeleten rendelő 2-2 házi felnőtt- és gyermekorvos (egyedül itt a megyében szakorvosok adnak ügyeletet) várja a betegeket napi 24 órában az első munkanapig – tudtuk meg Csikós Pétertől, az Egészségügyi Alapellátási Igazgatóság vezetőjétől. Akinek fogászati problémája van, azokat pedig 8 és 14 óra között látják el.

A nyíregyházi központi orvosi ügyeleten a nyíregyházi betegeken túl a nyírteleki, kálmánházi, nagycserkeszi, nyírpazonyi, kótaji, napkori, nyírturai, apagyi és nyírtéti lakosokat is ellátják.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában