Nem olcsó mulatság

2020.01.13. 18:06

Jön a büntetés! Ennyibe kerülhet a pofátlan parkolás Nyíregyházán!

Reszkethetnek a pofátlan szabolcsi parkolók, úgy tűnik, Nyíregyházán véget ért a tolerancia a két parkolóhelyet foglaló autósokkal szemben: a közösségi portálokon szinte naponta jelennek meg hasonló képek, a megszaporodott esetek miatt pedig megszólalt a nyíregyházi Közterület-felügyelet, és figyelmeztette az autósokat, hogy egy ilyen parkolás akár ötvenezer forintjukba is kerülhet...

Olvasónk egyik beküldött fotója.

„Nem akarom hogy rá nyissák az ajtót az autómra”, vagy „nem akarom, hogy nekitolja valaki a kosarat”, vagy „túlságosan siettem, és nem vettem észre a felfestést” – és így tovább, ez csupán néhány a sokat hajtogatott kifogások közül, miért is foglal el valaki két parkolóhelyet az autójával.

- Az ilyen esetekkel főként a fizetőparkolókban találkozunk. A rendőrség és a Közterület-felügyelet viszont intézkedési joggal rendelkezik, tehát felléphetünk azok ellen, akik több helyet is elfoglalnak. Ők ugyanis szabálysértést követnek el – mondta Bodrogi László, a nyíregyházi Közterület-felügyelet vezetője a nyiregyhaza.hu-nak, és hozzátette: – Eddig a Közterület-felügyelet csak figyelmeztette a szabálytalanul parkolókat, azonban ki kell emelni, hogy pénzbírsággal is élhetnek. Egy-egy ilyen parkolás 50 000 forintig terjedő helyszíni bírságot is jelenthet a gépjármű-tulajdonosoknak, de akár még feljelentést is vonhat maga után. Ez azonban elkerülhető, ha úgy parkolunk, ahogy azt a felfestés mutatja és tekintettel vagyunk a többi gépkocsivezetőre.

Forrás: nyiregyhaza.hu

[gravityform id="4" title="true" description="true"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában